Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 iun 2009 - Anul XIV, nr. 127 (4113)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Replică

Cadariu crede că Mîrza este răscolit de amintirile perioadei în care aloca bani după modelul Mischie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Afirmaţiile preşedintelui organizaţiei judeţene a PSD, Gavril Mîrza, potrivit cărora actuala conducere PD-L a Consiliului Judeţean tratează „cu suficienţă” primarii PSD şi alocă banii discreţionar, funcţie de culoarea politică, a atras reacţia celor vizaţi.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Daniel Cadariu consideră că Mîrza „caută cu disperare” explicaţii pentru iminentul insucces de la alegerile europarlamentare şi face afirmaţii care nu au nici o legătură cu realitatea, „ci au doar rolul să-i reamintească fostului preşedinte al CJ modul în care a înţeles, vreme de 16 ani, să gestioneze problemele judeţului Suceava, alocând sau nu sume unor localităţi în funcţie de culoarea politică a primarului”.
Cadariu a ţinut să dea exemple cu privire la modul în care s-au alocat banii în acest an către primării, pentru a contrazice „fabulaţiile fostului preşedinte”.
„În cazul OG 7/2006, din cele 40 localităţi care au primit sume de bani pentru a executa lucrări, 19 sunt cu primari PSD şi doar 16 au primari PD-L.
În cazul HG 577/1997 – componenta alimentări cu apă, din cele 17 localităţi care au primit sume de bani, zece localităţi sunt cu primari PSD şi doar şapte au primari PD-L. În cazul HG 577/1997 – componenta privind pietruirea şi asfaltarea drumurilor locale, din cele 24 localităţi care au primit fonduri, 11 sunt cu primari PSD, pentru trei dintre localităţi fondurile reprezentând întreaga sumă necesară finalizării execuţiei lucrărilor.
În cazul programului „Săli de Sport”, din cele 30 de localităţi cuprinse în lista pentru 2009 a Companiei Naţionale pentru Investiţii, 14 localităţi sunt cu primari PSD şi doar 12 au primari PD-L.
În cazul programului care urmăreşte construirea de aşezăminte culturale noi, din cele 17 localităţi cuprinse în lista de finanţare a Companiei Naţionale de Investiţii, zece localităţi sunt cu primari PSD şi doar cinci au primari PD-L”, a spus Cadariu.
„Preşedintele PSD Suceava încearcă să vândă oamenilor poveşti electorale”
El a precizat faptul că, deşi la conducerea instituţiilor care gestionează derularea programelor susmenţionate se află reprezentanţi ai PD-L, în nici unul dintre cazuri nu s-au făcut discriminări pe criterii politice, avându-se în vedere doar nevoile reale ale locuitorilor acelor localităţi. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean a reamintit faptul că, la repartizarea sumelor de echilibrare a bugetelor locale, localităţilor rurale le-au fost alocate sume care nu au depăşit şase miliarde de lei vechi, indiferent de culoarea politică a primarului, nicidecum sume de opt sau zece miliarde, aşa cum a afirmat Gavril Mîrza.
„În consecinţă, se poate trage cu uşurinţă concluzia că preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Suceava, Gavril Mârza, încearcă să vândă oamenilor poveşti electorale, fiind probabil răscolit de amintirile perioadei în care domnia sa aloca sume de bani după „modelul lui Nicolae Mischie”, neputând fi accesat pentru discuţii nici măcar de către primarii săi, cu atât mai puţin de către şefii unor administraţii locale a căror culoare politică era alta decât cea roşie”, a conchis Cadariu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cadariu crede că Mîrza este răscolit de amintirile perioadei în care aloca bani după modelul Mischie.
 Vizualizări articol: 673 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 3 voturi
Cadariu crede că Mîrza este răscolit de amintirile perioadei în care aloca bani după modelul Mischie3.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei