Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 mai 2009 - Anul XIV, nr. 124 (4110)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Nemulţumire

Bejinariu: „La Suceava, PSD şi PD-L nu au o colaborare utilă şi armonioasă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu s-a declarat nemulţumit de colaborarea dintre organizaţiile judeţene ale celor două partide din coaliţia de guvernământ, PD-L şi PSD. În opinia lui Bejinariu, colaborarea dintre PSD şi PD-L nu este „nici utilă şi nici armonioasă”.
Pentru început, el l-a acuzat pe liderul PD-L Suceava şi preşedinte al Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, că a împărţit fonduri primăriilor, din bugetul judeţului, după bunul său plac. În acelaşi timp, deputatul PSD a declarat că şeful PD-L al administraţiei judeţene a organizat mai multe evenimente, precum Hora Bucovinei, Crăciunul şi Paştele în Bucovina, doar pentru a-şi face imagine şi „a fi pe placul şefului său”, preşedintele României, Traian Băsescu.
„Domnul Flutur a fost şi este un actor de cinema căruia îi place foarte mult imaginea. A văzut prin reportajele din America că există scris mare Hollywood şi s-a gândit să scrie la fel de mare Bucovina, maltratând oile. În perioadă de criză, când banii trebuie să fie drămuiţi cum trebuie, nu cred că e cazul să facem spectacole grandioase pentru a face pe plac şefilor. Dar cum am spus-o la început, acesta este domnul Flutur şi aşa va rămâne în continuare. Şi face orice pentru imaginea proprie”, a declarat Eugen Bejinariu.

 

Bejinariu cere sumele cheltuite pentru evenimentele organizate de CJ

Deputatul PSD a precizat că va avea o discuţie cu reprezentanţii acestui partid în Consiliul Judeţean, pentru a solicita prezentarea sumelor cheltuite pentru evenimentele organizate de această instituţie, precum şi pentru construcţia oului din centrul Sucevei, a porţilor bucovinene din Palatul Administrativ sau pentru „aşezarea oilor într-o anumită formă pentru a scrie Bucovina”.
De asemenea, el i-a cerut preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, să prezinte un bilanţ la un an de la preluarea acestei funcţii.
„Vrem să vedem ce sume s-au cheltuit pentru toate evenimentele jalnice care fac pe plac şefului. Norocul domnului Flutur e că, la Hora Bucovinei, domnul preşedinte nu a dorit să călărească un cal. Pentru că atunci dumnealui s-ar fi transformat imediat în aprodul Purice şi s-ar fi ghemuit ca să poată urca pe cal domnul preşedinte. Şi cum povestea spune că aprodul Purice a ajuns boier după ce Ştefan cel Mare a câştigat bătălia, probabil că asta aşteaptă şi domnul Flutur de la Traian Băsescu”, a declarat Bejinariu.
Nu în ultimul rând, el a acuzat PD-L că a transformat poarta de intrare în judeţul Suceava, din comuna Drăguşeni, în loc pentru afişarea unor bannere electorale.
„Să ne spună dacă poarta respectivă este înregistrată la PD-L sau este a judeţului. Şi să ne mai spună dacă judeţul Suceava mai poartă acest nume sau a fost schimbat. Pentru că am văzut că pe poarta respectivă nu mai scrie judeţul Suceava, ci <votaţi PD-L”, a încheiat Bejinariu.

 

Mîrza acuză faptul că PD-L a uitat de „Parteneriatul pentru Suceava”

Pe de altă parte, liderul PSD Suceava, senatorul Gavril Mîrza, a acuzat faptul că democrat-liberalii suceveni au uitat de „Parteneriatul pentru Suceava”, care trebuia să fie încheiat între reprezentanţii celor două partide.
„Constituisem şi un colectiv condus de senatorul Orest Onofrei pentru a realiza acest parteneriat, care trebuia să prevadă o serie de lucruri punctuale pentru judeţul Suceava. Un parteneriat care nu s-a finalizat nici până astăzi”, a spus Mîrza.

 

Senatorul PD-L Orest Onofrei spune că Bejinariu „bate câmpii”

În replică, senatorul PD-L de Suceava Orest Onforei consideră că Eugen Bejinariu „bate câmpii” atunci când a vorbit despre activitatea Consiliului Judeţean şi despre evenimentele organizate de această instituţie. Onofrei a arătat că, de când preşedinte al CJ Suceava este Gheorghe Flutur, acesta a făcut „eforturi uriaşe” pentru a promova turismul din judeţul Suceava.
„Este foarte adevărat că atunci când promovezi turismul cultural, religios sau chiar agroturismul este greu să promovezi şi turismul suburban, la care se dedă domnul Bejinariu.
Nu poţi să jigneşti obiceiurile şi tradiţiile a 40.000 de oameni adunaţi la Hora Bucovinei, la care ai uitat să vii numai datorită faptului ca preşedintele Traian Băsescu a fost prezent. Este adevărat că la un an de la câştigarea alegerilor, Gheorghe Flutur ar trebui să facă un bilanţ al activităţii Consiliului Judeţean pe care-l conduce. Descâlcirea proiectului “Utilităţi şi Mediu”, care ameninţa libertatea unora, e un prim bilanţ”, a spus Onofrei.
În acelaşi timp, el i-a dat dreptate liderului PSD Suceava, Gavril Mîrza, în privinţa parteneriatului care nu este semnat încă, însă a precizat că la Suceava funcţionează parteneriatul „noi cu munca, voi cu vorba”. „Acesta este parteneriatul care funcţionează, dar să-l şi semnăm parcă e prea mult, totuşi!”, a încheiat Onofrei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bejinariu: „La Suceava, PSD şi PD-L nu au o colaborare utilă şi armonioasă”.
 Vizualizări articol: 589 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 6 voturi
Bejinariu: „La Suceava, PSD şi PD-L nu au o colaborare utilă şi armonioasă”2.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei