Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 mai 2009 - Anul XIV, nr. 99 (4085)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Propunere

PNL vrea dezvoltarea investiţiilor private

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Preşedintele interimar al Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL, Philip Rozopol, a criticat actualul Guvern al României, condus de Emil Boc, pe motiv că nu a elaborat un program de reabilitare economică a ţării în contextul crizei internaţionale. Rozopol a precizat că actualul Guvern nu a dat importanţa necesară investiţiilor private, considerând că cele în sectoarele bugetare sunt mai importante.

„Investiţii se pot face în toate domeniile. Cred că mult mai simplu ar fi ca, într-un târziu, Executivul să facă un program de reabilitare economică a României, în condiţiile de criză internaţională, astfel încât investiţiile să se poată dezvolta şi la nivelul domeniului privat”, a declarat liderul liberalilor suceveni. Rozopol a mai precizat că dezvoltarea investiţiilor private va avea ca efect direct creşterea reală a încasărilor la bugetul de stat.

„Banii bugetarilor circulă doar pe hârtie. Aici este marea problemă. Noi discutăm de ceea ce se colectează. Iar acest lucru este important la nivelul agenţilor economici privaţi. La nivelul bugetar, banii circulă doar pe o hârtie”, explică Philip Rozopol.

Preşedintele PNL Suceava a mai spus că, în ceea ce priveşte sumele pe care România le va împrumuta de la FMI, Guvernul ar trebui să găsească o soluţie pentru a opri „scurgerea de capital” de la băncile româneşti către „băncile mamă”. „În acest fel se va da posibilitatea creditării agenţilor economici privaţi, pentru ca aceştia să fie cei mai mari angajatori. Asta deoarece la nivelul sistemului bugetar investiţiile sunt cele cunoscute, cu un număr limitat de oameni, având în vedere că nu sunt bani”, a mai spus Rozopol.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PNL vrea dezvoltarea investiţiilor private.
 Vizualizări articol: 699 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PNL vrea dezvoltarea investiţiilor private0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei