Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 mar 2009 - Anul XIV, nr. 55 (4041)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Senatorul Onofrei propune ca aleşii locali să renunţe la indemnizaţii în 2009

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Senatorul PD-L de Suceava Orest Onofrei a propus, ieri, ca aleşii locali să renunţe în acest an la indemnizaţii, în semn de solidaritate cu comunităţile lor, urmând ca banii astfel economisiţi să fie folosiţi pentru cofinanţările proiectelor europene din localităţile lor.

Onofrei a declarat că în întreaga ţară se acordă, lunar, aproximativ o sută de mii de indemnizaţii cu o valoare medie de 300 de lei, pentru activităţi care ar putea fi făcute în regim voluntar, cum ar fi cele ale consilierilor locali, consilierilor judeţeni sau consilierilor personali ai demnitarilor.

„Dacă se renunţă la încasarea indemnizaţiilor, s-ar face economii de aproximativ o sută de milioane de euro într-un an, bani care ar aduce peste un miliard de euro dacă ar fi folosiţi de comunităţile locale pentru cofinanţarea unor programe europene structurale”, a spus senatorul sucevean.

 

Participarea la şedinţele de consiliu, activitatea cel mai bine plătită din bani publici

Onofrei a arătat că indemnizaţiile primite de aleşii locali sunt plătite pentru participarea acestora la şedinţele de consilii locale sau judeţene care de desfăşoară, în medie, timp de o oră în fiecare lună.

„Uneori, o şedinţă de consiliu local poate dura mai puţin de o oră şi se pare că această indemnizaţie este cea mai scumpă oră plătită din bani publici în ţară”, a spus senatorul Orest Onofrei.

Parlamentarul apreciază că, cel puţin în cursul anului 2009, care este un an de criză economică, ar fi de dorit ca sumele de bani plătite ca indemnizaţii să fie folosite pentru atragerea de fonduri europene.

„Ar fi un semn de solidaritate al aleşilor locali cu comunităţile locale pe care le reprezintă, mai ales că vorbim de faptul că banii respectivi vor fi folosiţi de comunitate în cofinanţarea unor proiecte locale, ceea ce presupune crearea de noi locuri de muncă şi investiţii”, a mai spus Onofrei.

El consideră că Guvernul ar putea reglementa, printr-un act normativ, doar pentru acest an, o asemenea soluţie pentru alocarea de fonduri pentru cofinanţări.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatorul Onofrei propune ca aleşii locali să renunţe la indemnizaţii în 2009.
 Vizualizări articol: 440 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.7 din 6 voturi
Senatorul Onofrei propune ca aleşii locali să renunţe la indemnizaţii în 20091.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei