Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 nov 2008 - Anul XIII, nr. 274 (3955)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Campanie

Rozopol: „Eu dau soluţii punctuale pentru problemele generale din Bucovina!”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Candidatul PNL pentru un mandat de deputat în colegiul Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc, Philip Rozopol, consideră că problemele cu care se confruntă proprietarii de pensiuni din localităţile din zona de munte, legate de perioadele scurte de timp pe care turiştii le petrec în Bucovina, pot fi rezolvate prin implementarea proiectului său „turismul de 12 luni”.

Rozopol a făcut aceste afirmaţii în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu locuitorii din Vama, aceştia precizând că principalele probleme cu care se confruntă sunt subvenţiile pentru lapte şi modul în care se promovează asociaţia de pensiuni din această comună.

 

Reducerea impozitului pe clădiri

Proprietarii de pensiuni au sesizat faptul că nu au baze de agrement care să-i ţină pe turişti cazaţi mai mult de două-trei nopţi. În aceste condiţii, Rozopol a explicat că această problemă este generală pentru turismul din Bucovina, motiv pentru care va implementa proiectul „Turismul de 12 luni”.

„Acest program prevede exact prelungirea sejurului la 7 zile şi încurajează dezvoltarea unei palete mai largi de activităţi pentru petrecerea timpului în Bucovina. Pe de altă parte, apreciez iniţiativa a 16 pensiuni de a se asocia pentru promovarea zonei Vama”, a spus Rozopol.

El a mai spus că pentru sprijinirea pensiunilor şi dezvoltarea turismului, una dintre măsurile care s-ar putea lua ar fi reducerea impozitului pe clădiri.

„Eu vorbesc despre îmbunătăţirea cadrului legislativ pentru ca aceşti oameni să beneficieze de anumite facilităţi economice, până reuşesc să-şi pună afacerea pe picioare”, a precizat liberalul sucevean.

Philip Rozopol a explicat că facilităţile fiscale avute în vedere trebuie acordate celor care vor construi centre de agrement cu piscine, spaţii de jocuri şi grădiniţe pentru copii, păstrăvării, trasee turistice, parcuri, patinoare, centre de informare, mijloace de transport care să deplaseze turiştii în alte zone de interes turistic, cum ar fi mănăstirile sau zonele Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei.

 

Asocieri între vecini pentru primirea subvenţiilor

Legat de problema subvenţiilor, Rozopol a explicat necesitatea creării unor asocieri simple între vecini, pentru îndeplinirea criteriilor necesare primirii acestor ajutoare. „Bucovinenii trebuie să bată palma între ei pentru primirea acestor subvenţii. Toată lumea când aude de asocieri se sperie. Eu vorbesc despre asocieri între vecini, între oameni care se cunosc. Din discuţiile mele de până acum, mi-am dat seama că, la început, oamenii sunt sceptici. Dar când văd că vecinii lor îşi fac o mică asociere pentru a beneficia de subvenţii şi ajung să scoată profit din comercializarea laptelui, lasă imediat teama la o parte. De aceea, rolul meu este să îi învăţ pe bucovineni cum să scoată bani prin ei înşişi”, a subliniat liberalul sucevean.

Pe de altă parte, el a precizat că întâlnirile pe care le are cu populaţia din localităţile colegiului în care candidează reprezintă o posibilitate bună de a verifica dacă programul său politic corespunde nevoilor reale.

„Oamenii vin la mine cu probleme individuale. Provocarea mea ca viitor deputat este să găsesc, să înţeleg şi rezolv acea problemă care pare a afecta viaţa unui singur om, dar care în realitate stă pe buzele tuturor bucovinenilor. Mai simplu spus, eu dau soluţii punctuale pentru problemele generale din Bucovina”, a declarat Rozopol.        

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rozopol: „Eu dau soluţii punctuale pentru problemele generale din Bucovina!”.
 Vizualizări articol: 659 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Rozopol: „Eu dau soluţii punctuale pentru problemele generale din Bucovina!”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei