Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 iul 2008 - Anul XIII, nr. 154 (3835)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Absenţi

Băişanu, nemulţumit de lipsa unor partide de la delimitarea colegiilor uninominale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul judeţului Suceava, Alexandru Băişanu, s-a declarat nemulţumit de lipsa reprezentanţilor unor formaţiuni politice de la întâlnirea programată ieri în vederea consultării acestora pentru modul în care vor fi delimitate colegiile electorale din judeţ pentru Senat şi Camera Deputaţilor.

Băişanu a subliniat că după ce Prefectura va finaliza proiectul de delimitare a colegiilor, nu va accepta „pretenţiile” partidelor care nu au participat la întâlnire, sau care nu au trimis propunerile proprii de împărţire a judeţului .

De la şedinţa convocată de Prefectură au lipsit reprezentanţii PNL, PD-L, PC şi ai altor partide, singurii care au răspuns afirmativ la invitaţia prefectului fiind PSD, PNG-CD, PRM, UDMR şi PNDC.

Lipsa unor partide de la această întâlnire l-a făcut pe prefect să scurteze durata discuţiilor, Alexandru Băişanu informându-i pe cei prezenţi că singurele partide care au prezentat propriile propuneri pentru împărţirea colegiilor au fost PSD şi PNL, liberalii înaintând proiectul lor înainte de şedinţa de la Prefectură.

„Având în vedere prezenţa la această şedinţă, pot să trag concluzia că partidele care nu au fost prezente şi nici nu au trimis propriile proiecte de delimitare a colegiilor au încredere în Prefectură şi în propunerea pe care noi o vom face Guvernului. Şi s-a văzut acum că unii au considerat această problemă atât de importantă, încât nici nu au catadicsit să participe”, a spus Băişanu.

 

Patru colegii pentru Senat şi zece pentru Camera Deputaţilor

Prefectul a subliniat că a convocat şedinţa de ieri la solicitarea expresă a unor partide care cereau urgentarea delimitării colegiilor electorale din judeţ. Alexandru Băişanu a ţinut să le transmită partidelor care au absentat de la întâlnire că nu va mai accepta eventualele solicitări ale acestora în vederea modificării colegiilor.

„Vom lua în considerare propunerile pe care le avem în momentul de faţă şi proiectul pe care îl are Prefectura. Iar proiectul nostru pe care îl vom trimite Guvernului va fi conceput doar în baza propunerilor existente”, a precizat Băişanu.

La alegerile parlamentare de la sfârşitul acestui an, viitorii senatori şi deputaţi vor fi aleşi în colegii electorale, la nivelul judeţului Suceava urmând a fi delimitate patru colegii pentru Senat şi 10 pentru Camera Deputaţilor.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băişanu, nemulţumit de lipsa unor partide de la delimitarea colegiilor uninominale.
 Vizualizări articol: 552 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Băişanu, nemulţumit de lipsa unor partide de la delimitarea colegiilor uninominale5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei