Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 mai 2008 - Anul XIII, nr. 101 (3782)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Taximetrişti câmpulungeni dau Primăria în judecată

Taximetriştii cîmpulungeni se pregătesc să dea în judecată Primăria şi Consiliul Local din municipiu. Motivul ce i-a adus în pragul revoltei este o hotărâre controversată adoptată în ultima şedinţă din aprilie a legislativului câmpulungean.

În baza acestei hotărâri, numărul de autorizaţii pentru taximetrie ce pot fi emise în localitate a fost stabilit la maximul legal, adică la 80 în total. Taximetriştii susţin că hotărârea a fost introdusă „tiptil” pe ordinea de zi înainte de campania electorală şi critică dur uşurinţa cu care a fost votată, în condiţiile în care „au venit pe urmă la noi unii consilieri şi au spus că habar nu au avut ce au votat şi că există nemulţumire din această cauză, pentru că nu li s-a adus la cunoştinţă”.

În prezent, în localitatea cu mai puţin de 20 de mii de locuitori circulă 35 de taximetrişti autorizaţi, care sunt fie persoane fizice, fie angajaţi ai unor firme. Primăria putea să mai autorizeze alţi 5, dar existau mult mai multe solicitări şi acesta este şi motivul invocat de autoritatea locală pentru suplimentarea cu încă 40 de locuri.

Pentru că nemulţumirea taximetriştilor s-a manifestat destul de sonor şi agitaţia a fost evidentă, partidele politice au început să se intereseze şi acestea de soarta conflictului şi să îşi trimită delegaţii să „ia pulsul” revoltaţilor. Administraţia locală, condusă de un primar liberal, se arată surprinsă de reacţia taxiemtriştilor, pentru că a fost organizată în prealabil o întâlnire cu reprezentanţii lor şi hotărârea dorea tocmai să vină în întâmpinarea unui număr mare de solicitări şi chiar să încurajeze crearea de noi locuri de muncă astfel. Vicepreşedintele organizaţiei locale PSD, Vasile Vargan, este însă de partea nemulţumiţilor.

„Ca specialist în probleme de circulaţie, în primul rând, vă pot spune că în astfel de situaţii delicate, chiar dacă se doreşte aplicarea legii, cum susţine primarul că a făcut, trebuia să se ţină cont şi de alţi factori. În localitate oamenii au bani puţini, şomerii nu circulă cu taxiul, gospodarii încă folosesc calul şi căruţa, mulţi oameni sunt plecaţi în străinătate, aşa că lucrurile nu se pot judeca după cifrele de pe hîrtii numai pentru că legea permite. Conducătorii spun că încurajează firmele, dar iau pâinea de la gura copiilor celor care şi aşa o duc greu. Astfel de probleme au mai fost şi în alte localităţi, în Suceava chiar, dar acolo s-au aşezat oamenii să discute toate implicaţiile şi argumentele şi s-a rezolvat cu bine. Şi aici ar fi trebuti să se discute la fel şi nu să ajungă oamenii să îşi cheme aleşii în judecată ca să le fie respectat dreptul la muncă şi la o viaţă decentă”, ne-a spus Vasile Vargan.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Taximetrişti câmpulungeni dau Primăria în judecată.
 Vizualizări articol: 464 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Taximetrişti câmpulungeni dau Primăria în judecată5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   BRAVO trimis de
( 2 mai 2008, 12:39:42
bravo insfarsit un mare om cu suflet mare pentru acest oras,care a fost distrus in ultimii anii alesii nepotriviti,acum o sa va votam pe vasile vargan ca om cu suflet mare FELICITARI,va iubim f mult
2.   "S' AVEM PARDON" trimis de
( 2 mai 2008, 13:51:50
Domnilor taximetristi imi pare rau sa aud ca sunteti dezavantajati, acum 3 ani am lucrat la CAIETUL de SARCINI ptr. eliberarea licentelor TAXI in urma solicitarii eliberarii a inca 10 licente noi (mentionez ca la acea data existau legal un nr de 15 licente) la fel ca in prezent cei autorizati s-au opus, in urma discutiei purtate cu ambele parti si a unei dezbateri la postul de radio am suplimentat nr. cu inca 10 licente noi informandu-va la acea data ca in momentul in care nr. lic. dintr-o localitate depaseste 20 santeti obligati sa va organizati un dispecerat, sa asigurati permanenta in toate statiile de pornire ex.(gara,stadion,B.C.R. C-lung Est etc.) Acum vin si va intreb cine a procedat gresit Administratia care v-a creat un cadru civilizat si legal pe care l-ati respectat partial s-au d-voastra care ajungeti sa stati pe doua nivele in parcare. Intr-o economie de piata libera in care clientul sa aiba de castigat o administratie nu poate legal ingradi dreptul la libera concurenta.
3.   Domnule Giosan aveti dreptate trimis de
( 2 mai 2008, 20:06:39
Aveti dreptate, domnule Giosan ! Poate ar fi bine sa fi candidat dumneavoastra la primarie in locul lui Gabi Serban.Sunteti mai pragmatic si mai cu capul pe umeri decat visatorul de Serban...care nici macar nu e in stare sa-si tina promisiunile si cand nu ii convine ceva se comporta ca un copil care vrea sa bage capul in nisip cum face strutul.
4.   Giosan la primarie ! trimis de
( 2 mai 2008, 20:08:35
Giosan daca nu ajungi viceprimar...inseamna ca Serban e un pampalau....si asa va ajunge primar fiindca nu are candidati pe masura, macar sa puna un viceprimar care merita pentru Campulung.
5.   Dudu trimis de
( 2 mai 2008, 23:17:44
bravo, d-le Giosan.
6.   Varga-i stirea trimis de
( 3 mai 2008, 00:00:11
se vede clar izul electoral al stirii. D-l vice se prezinta ca "Ca specialist �n probleme de circulatie" - circulatia banului, cu siguranta.
7.   Degeaba trimis de
( 4 mai 2008, 22:45:24
incorect

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei