Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 ian 2008 - Anul XIII, nr. 9 (3690)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu, acuzat că a declanşat prematur campania electorală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi l-a acuzat pe preşedintele României, Traian Băsescu, că prin refuzul de a semna decretul de numire a Noricăi Nicolai în funcţia de ministru al justiţiei, a declanşat de fapt prematur campania electorală pentru alegerile din acest an.

Adomnicăi vede în gestul şefului statului „o nouă dovadă a ipocriziei sale politice” şi o nouă cacealma care seamănă cu refuzul de a promulga legea privind majorarea punctului de pensie în vara anului trecut.

Parlamentarul social democrat consideră că Băsescu este obligat să semneze decretul de numire a Noricăi Nicolai în fotoliul de la Justiţie, explicând că el nu are drept de veto.

„Preşedintele este obligat să semneze decretul de numire în funcţie în cazul de faţă a senatoarei Norica Nicolai, pentru că avem decizia Curţii Constituţionale care spune fără echivoc că preşedintele nu are drept de veto şi este foarte corect. În condiţiile în care preşedintele ţării ar putea să refuze la nesfârşit propunerile făcute de premier, ar însemna că până la urmă preşedintele ţării indirect contribuie la formarea guvernului, ceea ce este neconstituţional. Constituţia stabileşte foarte clar:  preşedintele are atributul de a nominaliza candidatul la funcţia de prim ministru, iar atributul formării guvernului revine numai premierului”, a explicat Adomnicăi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu, acuzat că a declanşat prematur campania electorală.
 Vizualizări articol: 756 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Băsescu, acuzat că a declanşat prematur campania electorală5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(12 ian 2008, 19:07:37
Ceea ce face acum Basescu nu se compara cu ceea ce a facut PSD-ul cat a fost la putere. Probabil ca Mirela Adomnicai ne crede prea prosti ca sa ne aducem aminte cum era atunci cand PSD-ul era la Putere.

Apropos... un PSD-ist mai tanar mi-a spus ca PSD-ul nu a fost la putere. Aia cica erau de la PDSR. Culmea ca desteptul chiar era convins ca PDSR nu are nici o legatura cu PSD-ul de azi. Probabil ca au fost selectati tinerii care au probleme mari cu logica.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ficăţei de pui cu mere 4 porţii - 40 minute 600g ficăţei de pui500g mere150g slănină afumată1 ceapă mare150ml vin alb sec1 lingură făinăun vârf de cuţit maghiran uscat± sare, piper Curăţaţi şi spălaţi ficăţeii, daţi-i prin făină, apoi... Citeşte