Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 212 (6922)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Douglas Coupland: „Miss Wyoming”

Două foste glorii ale Hollywoodului. Susan Colgate - regina tabloidelor - a participat la primul concurs de frumusețe la vârsta de cinci ani, a făcut primele operații estetice la zece, a refuzat un titlu de Miss America, și-a trăit cele 15 minute de celebritate și și-a înscenat moartea. John Johnson, fost producător de succes, a dus o viață de excese, dar acum a renunțat la toate bunurile lumești și trăiește ca un hoinar. Povestea lor de dragoste are romantismul unor Ken și Barbie angoasați, dar și realismul unor oameni în carne și oase care au încercat totul. La a doua lor întâlnire, Susan dispare fără urmă, iar căutarea ei va da un nou sens vieții lui Johnson. Tocmai această căutare a sensului într-o lume decerebrată îl obsedează pe Coupland încă de la Generația X, generație care acum a mai dospit și a ajuns la voluptatea unor concluzii. Scriitorul înregistrează zgomotul culturii urbane cu acuratețe perfectă, redându-l cu nuanțe de umor ambiental și o sensibilitate pop frenetică, inepuizabilă. Tot ce înseamnă cultură populară în America anilor 90 e prezent în roman: experiențe în afara trupului, industria frumuseții, zvonistică pe Internet, pelerinaje la urnele celebrităților, lumea starletelor, sitcomurile. Satira lui Coupland este extravagantă, însă aproape duioasă, romanul amintind ca atmosferă de filmele lui Jim Jarmusch sau de muzica lui Tom Waits.

Sursa: www.libris.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Douglas Coupland: „Miss Wyoming”.
 Vizualizări articol: 3970 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Douglas Coupland: „Miss Wyoming”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei