Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 138 (6848)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eric Frattini: „Sfânta Alianță”

De-a lungul istoriei, papalitatea a avut întotdeauna două fețe. Pe de-o parte a reprezentat simbolul Bisericii catolice din lumea întreagă, iar pe de altă parte, a fost una din cele mai mari puteri politice de pe planetă. Papii binecuvântau oamenii simpli și primeau vizitele unor ambasadori și șefi de stat ai altor țări sau își trimiteau reprezentanții diplomatici și delegații în misiuni speciale.
Istoria Sfintei Alianțe, serviciul de spionaj al Vaticanului, nu poate fi adusă la lumină independent de istoria fiecărui papă în parte. Cei 40 de papi care au guvernat, sau mai exact au domnit, de când aceasta a fost creată, începând cu Pius V până la Ioan Paul al II-lea, s-au confruntat cu descreștinizarea și schismele, revoluțiile și dictaturile, colonizările și expulzările, persecuțiile și atentatele, războaiele civile și mondiale, asasinatele și sechestrările.
Politica papilor era un obiectiv, iar Sfânta Alianță un puternic instrument pentru a-l susține cât mai bine. Este absolut sigur însă că, fără puterea reală pe care papii au avut-o, Sfânta Alianță n-ar fi existat și cu atât mai puțin gruparea Solidatium Pianum.
Această carte este o relatare a celor cinci secole de operațiuni secrete ale Vaticanului. În numele lui Dumnezeu au fost asasinați regi, au fost încarcerați diplomați, au fost susținute facțiuni în conflict, s-au închis ochii asupra catastrofelor și holocaustului, au fost finanțate grupări teroriste și dictaturi sud-americane, au fost protejați criminali de război și au fost spălați bani ai mafiei, au fost manipulate piețe financiare și s-au provocat falimente bancare sau condamnat conflicte în timp ce se vindeau arme beligeranților.
Spionii papei au fost simbolul perfect al devizei: „Prin cruce și spadă”.

Sursa: www.ishop.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eric Frattini: „Sfânta Alianță”.
 Vizualizări articol: 1416 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Eric Frattini: „Sfânta Alianță”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pate de casa din ficat de pui Acest preparat este ideal pentru cei ce doresc să aibă în frigider fără mari eforturi o pastă tartinabilă gustoasă și fără adaosuri chimice, în cantitate suficientă și la un preț avantajos. Poate fi folosită și ca pastă pentru ornate... Citeşte