Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 feb 2015 - Anul XX, nr. 42 (5854)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ion Aflorei: „Ninge peste sat”

Citind cartea „Ninge peste sat” nu vei putea crede, domnia ta, cititorule, că autorul însemnărilor tip relatare, portret, ar putea fi din părţile Neamţului şi stabilit, de o bună parte a vieţii sale, în acest loc paradisiac dintre ape şi munţi, cu păduri veşnic verzi.

Prin scrierile inserate în volum, autorul dovedeşte un simţ acut al realităţii din ţinutul unde s-a stabilit, acomodându-se cu oamenii locului şi cu problemele şcolilor din Izvoarele Sucevei, pe care le-a diriguit vreme de vreo 30 de ani.

Domnul profesor Ion Aflorei, prin tot ceea ce a scris până acum, este un fin cunoscător al realităţii comunităţii în care s-a integrat luând pulsul la zi al faptelor mărunte, dar şi al celor cu o conotaţie deosebită, fapte ale consătenilor săi vârstnici sau tineri.

Autorul este ca un barometru care simte ceea ce creează în slove, trăind uneori la cote maxime momente din viaţa satului, descriind neaşteptat de uşor stări de lucruri ale actualităţii, dar şi cele ale vremurilor de altădată.

Ion Aflorei este cunoscut şi apreciat pe plan local, în judeţ, dar şi dincolo de hotarele lui, prin numeroasele articole apărute în ziare şi reviste, dar prin cărţile sale mai cu seamă, între care se remarcă lucrarea cu cea mai solidă documentare: „Monografia comunei Izvoarele Sucevei”.

Sperăm ca noul său volum, „Ninge peste sat”, cu numeroase imagini color din partea locului, să fie de bun augur în palmaresul lucrărilor sale despre satul pe care-l iubeşte. Uzând de cugetarea lui Lucian Blaga putem spune de la Izvoarele Sucevei că „veşnicia s-a născut la sat”.

Decebal Alexandru Seul

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ion Aflorei: „Ninge peste sat”.
 Vizualizări articol: 979 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ion Aflorei: „Ninge peste sat”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Borș mănăstiresc Părintele Dionisie, șeful cuhniilor de la Mănăstirea Căldărușani, îmi mărturisea cu un deceniu în urmă că niciodată nu i-a fost teamă că nu va avea ingredientele necesare în cămară. Și asta pentru că simpla rugăciune era de ajuns... Citeşte