Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 mai 2014 - Anul XIX, nr. 111 (5620)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

La Udeşti

Ofrandă de carte, la mormintele jurnaliştilor şi poeţilor Constantin Ştefuriuc şi Mircea Motrici

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cu prilejul desfăşurării celei de-a XIX-a ediţii a Festivalului-concurs „Rezonanţe udeştene” s-a adus ofrandă de carte la mormintele jurnaliştilor şi poeţilor Constantin Ştefuriuc şi Mircea Motrici.

La pomenirile care au avut loc la locurile de veci ale celor doi udeşteni, pomeniri oficiate de un sobor de preoţi în frunte cu arhimandritul Melchisedec Velnic, stareţul Mănăstirii Putna, s-au dăruit, celor care au venit şi s-au închinat pentru sufletele lor, două cărţi care le-au fost dedicate şi care-au fost lansate în cadrul festivalului.

Este vorba de cartea care poartă semnătura lui Constantin Ştefuriuc, care conţine lucrarea lui de licenţă cu tema „Pagina de literatură a ziarului <Zori noi> din Suceava” (ediţie îngrijită, cuvânt înainte şi notă editorială de Nicolae Cârlan) şi de volumul cu titlul „Pentru Mircea Motrici - Mesaje postume”, o antologie realizată de Rozalia Motrici (consultant editorial Nicolae Cârlan), carte publicată cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Suceava, prin programul de finanţare nerambursabilă pentru anul 2014.

Aşa cum a spus arhimandritul Melchisedec Velnic, Constantin Ştefuriuc şi Mircea Motrici „au devenit modele pentru tinerele generaţii de udeşteni”, iar faptul că cei doi sunt omagiaţi cu prilejul acestui festival, care se desfăşoară între cele două mari sărbători creştine, Învierea şi Înălţarea Domnului, aduce bucuria că, la pomenirea lor, se cântă „Hristos a înviat!”.

Ofranda de carte a fost primită, între alţii, cu emoţie şi bucurie, de învăţătorii Aneta şi Dumitru Iacob, care au venit împreună cu elevii clasei a IV-a de la Şcoala Gimnazială „Academician Haralambie Mihăescu” din Udeşti, şcoală care a sărbătorit anul trecut 150 de ani de la înfiinţare. Copiii, îmbrăcaţi în costume populare, care sunt implicaţi în proiectul de istorie orală „Personalităţi udeştene”, au străjuit locurile de veci ale lui Constantin Ştefuriuc şi Mircea Motrici şi au susţinut recitaluri cu versuri din creaţiile acestora.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ofrandă de carte, la mormintele jurnaliştilor şi poeţilor Constantin Ştefuriuc şi Mircea Motrici.
 Vizualizări articol: 2192 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Ofrandă de carte, la mormintele jurnaliştilor şi poeţilor Constantin Ştefuriuc şi Mircea Motrici4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Pagina de carte

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei