Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 sep 2012 - Anul XVII, nr. 210 (5115)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Katie Hickman: „Poarta coliviei”

O fascinantă poveste de dragoste, pe fundalul plin de culoare şi parfum al Constantinopolului din secolul al XVI-lea.

 

O poveste care împleteşte trecutul cu prezentul

O poveste care împleteşte trecutul cu prezentul, „Poarta coliviei” (2008) prezintă descoperirile lui Elizabeth Staveley, o cercetătoare de la Oxford care reconstruieşte aventurile Celiei Lamprey, fiica unui căpitan de corabie din secolul al XVI-lea şi logodnica negustorului Paul Pindar.

Dispărută într-un naufragiu, Celia ajunge în haremul din Constantinopol, unde se pomeneşte implicată în intrigile care se ţes pentru favorurile sultanului şi influenţă politică şi unde crima este un instrument mereu la îndemână pentru atingerea scopului. Tot în Constantinopol se afla şi soţul ei, devenit secretar al ambasadorului britanic şi însărcinat cu o misiune pe cât de importantă, pe atât de problematică. Un dar neobişnuit pe care acesta îl trimite sultanului - o corabie de zahăr - va deveni modalitatea neprevăzută prin care Pindar ajunge să primească veşti despre Celia.

 

„Femei care caută să-şi însuşească ţinuturi şi culturi care, într-un fel sau altul, le sunt străine”

„Aproape toată copilăria şi tinereţea mea am călătorit prin Europa, Orientul Îndepărtat şi America de Sud. La zece ani, am fost trimisă în Anglia, la o şcoală cu internat, dar pentru mine <acasă> a fost întotdeauna undeva în străinătate. Din multe puncte de vedere, a fost un mod de viaţă bizar, dar trebuie să mărturisesc că mi-a plăcut la nebunie şi a avut o influenţă enormă asupra mea. Acesta este, fără îndoială, motivul pentru care am devenit scriitoare... Toate cărţile mele, după cum îmi dau seama acum, uitându-mă înapoi, sunt despre femei care caută să-şi însuşească ţinuturi şi culturi care, într-un fel sau altul, le sunt străine. Iar în <Poarta coliviei> ambele eroine, Elizabeth, cea din prezent, şi Celia, cea din trecut, fac şi ele exact acelaşi lucru care m-a fascinat timp de atâta vreme.”(Katie Hickman)

Sursa: www.libris.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Katie Hickman: „Poarta coliviei”.
 Vizualizări articol: 576 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Katie Hickman: „Poarta coliviei”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei