Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 iul 2012 - Anul XVII, nr. 156 (5061)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Marco Salvador: „Longobardul”

Secolul al VII-lea d. Hr. Rotari este fiul ducelui de Brescia, un tânăr îndrăzneţ, rebel şi hotărât. În vinele lui curge sânge regesc.
Dar într-o Italie împărţită între longobarzi şi bizantini, drumul spre tron e presărat cu capcane, iar Rotari are un singur prieten în care poate avea încredere.
Italia crudă şi fascinantă a Evului Mediu timpuriu este readusă la viaţă în acest roman complex şi alert, prin intermediul unor personaje de neuitat
 
 
 
Rotari, duce de Brescia încoronat rege al longobarzilor

„Longobardul” este un roman istoric, o cronica ficţionalizată a anilor de domnie ai lui Rotari, la început duce de Brescia, apoi încoronat rege (636-652) al longobarzilor. Acesta va fi instruit şi sfătuit până la moarte de magistrul, mentorul şi consilierul său, Stiliano, ubicuul narator care ţine în mână toate firele epice. Superior epocii prin ştiinţa sa de carte, acesta este un personaj cuceritor atât prin slăbiciunile sale omeneşti, cât şi prin înţelepciune şi deschidere universală, reunind în personalitatea sa simţămintele general umane cu capacitatea modernă de a negocia, de a face compromisuri, de a disocia între bine şi rău, în numele omeniei şi al înţelepciunii.

 

Intrigi de palat, otrăviri, trădări, conjuraţii şi confruntări sângeroase

Roman de aventuri, „Longobardul” conţine şi episoade idilice, dar cu sfârşit tragic (iubirea dintre Rotari şi blânda, frumoasa şi fragila lui soţie, Gaila), intrigi de palat, otrăviri, trădări, conjuraţii (în care excelează regina repudiată Gundeperga) şi confruntări sângeroase pe câmpul de bătălie. Aşadar, cititorul are la dispoziţie o frescă impresionantă a Italiei de Ev Mediu timpuriu, supravieţuind pe ruinele imperiului, plină de capcane, recuperată printr-o vastă galerie de tablouri vivante într-o povestire densă, alertă, scrisă cu o măiestrie inegalabilă şi un profund simţ al suspansului.

Sursa: www.libris.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marco Salvador: „Longobardul”.
 Vizualizări articol: 545 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Marco Salvador: „Longobardul”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei