Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 nov 2007 - Anul XII, nr. 286 (3657)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Campanie

MAp recrutează tineri până la 7 ianuarie

Ministerul Apărării desfăşoară prin birourile informare-recrutare judeţene, până la 7 ianuarie 2008, activitatea de recrutare a tinerilor candidaţi pentru profesia de soldat şi gradat voluntar în unităţile din subordine.

Pentru prima serie de pregătire, care va începe în luna martie 2008, sunt disponibile 1.855 locuri pentru specialităţile auto, geniu, comunicaţii şi informatică, apărare NBC, rachete şi artilerie, infanterie, tancuri, marină, radiolocaţie, paraşutişti, logistică, aviaţie, poliţie militară.

Condiţii

Candidaţii, cu sau fără stagiul militar satisfăcut, trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 26 ani, cetăţenia română şi domiciliul stabil în ţară, să fi absolvit cel puţin ciclul inferior liceal sau o şcoală de arte şi meserii, cu certificat de absolvire sau calificare profesională nivel 1, iar în cazul în care sunt elevi în ultimul an de studii, să facă dovada absolvirii examenului până la data începerii programului de instruire. Candidaţii trebuie de asemenea să nu fi fost condamnaţi penal şi să nu fie în curs de urmărire penală, să fie apţi din punct de vedere medical şi psihologic, potrivit baremelor specifice şi să aibă o condiţie fizică bună.

Avantaje

Ministerul Apărării precizează că principalele avantaje pe care le vor avea tinerii care doresc să devină soldaţi şi gradaţi voluntari, potrivit Legii nr. 384/ 2006, sunt semnarea, la angajare, a unui contract pentru o perioadă de până la patru ani, iar următoarele contracte pot avea durata de 2-3 ani fiecare, până la limita de vârstă în grad, stabilită prin lege la 40 de ani, în raport de nevoile instituţiei militare.

Formare

Tinerii vor avea de asemenea avantajul de a putea fi selecţionaţi, până la împlinirea vârstei de 30 de ani, pentru a urma cursul de bază pentru formarea deprinderilor de comandă ale subofiţerilor. În afară de solda lunară, ei vor avea dreptul la echipament gratuit şi hrănire sau compensaţie de hrană, precum şi la asistenţă medicală şi medicamente gratuite, în condiţiile legii, şi vor beneficia de documente militare de transport gratuit pentru efectuarea concediului de odihnă sau în cazul mutării dintr-o garnizoană în alta, precum şi de o compensaţie lunară pentru chirie în situaţia în care nu au o locuinţă proprie.

Carieră

De asemenea, vechimea în serviciu a militarilor voluntari se ia în calcul la stabilirea pensiei şi a altor drepturi de asigurări sociale, iar militarii voluntari vor participa la misiuni internaţionale, în funcţie de nevoile Ministerului Apărării.

MAp precizează că tinerii care doresc să urmeze o carieră ca militar voluntar în armată pot contacta Birourile de Informare-Recrutare judeţene, lista acestor birouri şi numărul de locuri disponibile în fiecare judeţ aflându-se pe site-ul MAp.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MAp recrutează tineri până la 7 ianuarie.
 Vizualizări articol: 356 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MAp recrutează tineri până la 7 ianuarie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din National

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Fasole albă cu legume 4 porţii - 70 minute 500g fasole albă fiartă2 morcovi1 rădăcină păstârnac1 ţelină1 sfeclă mai mică2 rădăcini de pătrunjel3 fire de ceapă verde sau1 fir de praz1 leg. mărar verde2 căţei de usturoi100ml ulei1 linguriţă... Citeşte