Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 nov 2007 - Anul XII, nr. 286 (3657)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Băsescu după consultări:

„N-aş vrea să văd pe cei care n-au venit zgâriind în poartă când se fac guverne”

Preşedintele Traian Băsescu a criticat, ieri, partidele care nu au venit la Cotroceni pentru consultările pe tema pactului naţional pentru educaţie, precizând că va avea în vedere când va desemna viitorul premier să aibă de-a face numai cu partidele angajate în acest pact.

"Eu voi avea în vedere când voi desemna viitorul premier să am de-a face cu partide angajate în acest pact, fiind o chestiune de importanţă vitală. Nu aş vrea să-i văd pe cei care astăzi (ieri - n.r.) au considerat că nu trebuie să vină la discuţii, împiedicându-mă să realizez o atribuţie constituţională, de a media soluţii politice pentru probleme majore, nu aş vrea să-i văd cu unghiuţele zgâriind în poarta Cotroceniului când se vor face guverne. Ar fi bine să stea unde au stat şi azi", a afirmat preşedintele Băsescu.

Probleme.

Şeful statului a spus că PD şi PLD s-au angajat să semneze pactul pentru educaţie. El a mai declarat că, dacă va constata că PSD, PNL şi PC vor continua să boicoteze pactul pentru educaţie, atunci va îndemna partidele care au declarat că doresc să semneze documentul, să o facă, şi în cazul în care vor ajunge la guvernare, să-l aplice, scoţând astfel din ecuaţie partidele care nu susţin acest demers.

El a mai precizat că problema reformării sistemului de educaţie este stringentă, pentru că acesta s-a depreciat din punct de vedere al calităţii şi nu a fost capabil să se adapteze nevoilor economiei de piaţă.

Băsescu s-a declarat dezamăgit pentru că PNL, PSD, PRM şi PC nu au venit la consultări, deşi acestea, la nivel declarativ, încearcă să-şi atragă simpatia profesorilor şi studenţilor.

Interesul.

"Când au ocazia să discute problemele din sistem şi să prezinte soluţiile pe care le au, nu fac acest lucru", a spus şeful statului despre partidele menţionate.

"Aceste partide pun interesul naţional, interesul sistemului de educaţie, mai prejos decât capacitatea lor de a dialoga, chiar şi atunci când au un preşedinte care nu le tolerează actele de corupţie, care nu le tolerează ilegalităţile şi care nu-i partener cu ei adesea la furat", a spus Băsescu.

Potrivit acestuia, situaţia actuală a sistemului de învăţământ dovedeşte că în urmă cu 10 ani s-au desfiinţat multe dintre instituţiile de învăţământ care asigurau calificarea necesară forţei de muncă pentru a se adapta la necesităţile economiei de piaţă.

Preşedintele Traian Băsescu a avut, ieri, consultări cu partidele politice, doar PD, PLD, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale dând curs invitaţiei şefului statului, în timp ce PNL, PSD, PC şi PRM au refuzat să meargă la Cotroceni. Temele anunţate de Preşedinţie pentru aceste discuţii au fost votul uninominal şi pactul pentru educaţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „N-aş vrea să văd pe cei care n-au venit zgâriind în poartă când se fac guverne”.
 Vizualizări articol: 443 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„N-aş vrea să văd pe cei care n-au venit zgâriind în poartă când se fac guverne”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din National

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Fasole albă cu legume 4 porţii - 70 minute 500g fasole albă fiartă2 morcovi1 rădăcină păstârnac1 ţelină1 sfeclă mai mică2 rădăcini de pătrunjel3 fire de ceapă verde sau1 fir de praz1 leg. mărar verde2 căţei de usturoi100ml ulei1 linguriţă... Citeşte