Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 nov 2007 - Anul XII, nr. 286 (3657)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Înţelegere

PNL şi PD împart pe baza Protocolului mandatele vacante

PNL şi PD îşi vor repartiza posturile vacante de parlamentar potrivit Protocolului dintre cele două formaţiuni, cu posibilitatea unor rocade în anumite judeţe, iar firma GMP şi-ar putea recupera datoria de aproape 200.000 euro după ce va acţiona în justiţie Alianţa D.A.

 Echipele de negociere ale PNL şi PD ar putea împărţi, săptămâna viitoare, locurile vacante de parlamentar aparţinând Alianţei D.A., potrivit Protocolului încheiat între cele două formaţiuni, au declarat, ieri, surse liberale şi democrate.

În prezent, sunt şapte locuri ale Alianţei D.A. neocupate în Parlament: şase dintre acestea nu au putut fi ocupate în urma eşecului negocierilor anterioare dintre PNL şi PD, iar unul s-a vacantat recent, după ce un deputat PD a fost numit judecător la Curtea Constituţională.

La acestea se adaugă alte şapte posturi în Senat şi Camera Deputaţilor care se vor elibera în urma demisiei europarlamentarilor aleşi la euroalegeri. PD va trimite în Parlamentul European trei deputaţi şi un senator, PNL – doi deputaţi, iar PLD – un senator, intrat în Parlament pe listele Alianţei.

Liberalii ar putea propune o eventuală rocadă PNL-PD între judeţele Mehedinţi şi Sibiu, însă democraţii susţin că acceptă doar varianta repartizării posturilor de parlamentar pe baza Protocolului dintre cele două formaţiuni.

Se pare, însă, că problema datoriei de campanie, pe care Alianţa o avea din anul 2004 către firma GMP a lui Felix Tătaru, se va rezolva în instanţă, din cauza eşecului negocierilor dintre trezorierii PNL şi PD pe această temă.

Directorul firmei GMP, Felix Tătaru, a confirmat că există „inclusiv” varianta acţionării în instanţă a Alianţei D.A., pentru a recupera datoria de aproape 200.000 de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PNL şi PD împart pe baza Protocolului mandatele vacante.
 Vizualizări articol: 308 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PNL şi PD împart pe baza Protocolului mandatele vacante0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din National

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Fasole albă cu legume 4 porţii - 70 minute 500g fasole albă fiartă2 morcovi1 rădăcină păstârnac1 ţelină1 sfeclă mai mică2 rădăcini de pătrunjel3 fire de ceapă verde sau1 fir de praz1 leg. mărar verde2 căţei de usturoi100ml ulei1 linguriţă... Citeşte