Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 83 (5290)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tarja Turunen, în concert, joi, la Sala Palatului, alături de Orchestra Simfonică Bucureşti

Soprana de origine finlandeză Tarja Turunen va susţine un concert joi seară, la Sala Palatului din Capitală, alături de celebrul toboşar Mike Terrana şi de Orchestra Simfonică Bucureşti, evenimentul fiind o premieră, au anunţat organizatorii, marţi, într-o conferinţă de presă.

Concertul Tarjei Turunen de la Sala Palatului face parte din noul ei turneu mondial - "Beauty and the Beat Tour 2013" - şi reprezintă o colaborare inedită atât a artistei, cât şi a toboşarului Mike Terrana cu o orchestră simfonică.

Artista, care adoptă cu lejeritate stilurile rock şi opera clasică, spune că se află la prima colaborare cu artiştii români, o primă experienţă similară având loc în septembrie 2011, la Plovdiv, în Bulgaria. Acolo, Tarja a fost acompaniată de toboşarul Mike Terrana, iar Vesela Geleva şi Levon Manukyan au fost conducătorii corului şi orchestrei.

De alfel, Mike Terrana a spus în conferinţa de presă de marţi că, pentru el, să cânte alături de Tarja este un lucru diferit de genul de interpretare cu care era obişnuit.

"Este un pic diferit, pentru că muzica Tarjei este multidimensională şi este o provocare pentru un toboşar să cânte alături de ea. Plus că trebuie să te adaptezi să cânţi alături de un număr mare de persoane, precum cel din Orchestra Simfonică. Muzica metal este mai rigidă şi are o altă structură", a explicat Mike Terrana.

Colaborarea cu artista finlandeză este şi pentru cei 70 de membri ai Orchestrei Simfonice Bucureşti o provocare, care, potrivit managerului acesteia, Cătălin Opriţoiu, îi onorează. "Orchestra Simfonică acceptă toate provocările, suntem cei mai deschişi muzicieni din domeniu", a spus acesta.

 

"Voi cânta piese clasice, piese celebre, dar şi piese rock"

"Orchestra este gândită şi concepută cu cei mai buni artişti instrumentişti din România, luaţi din diferite instituţii de cultură", a mai spus Opriţoiu.

Astfel, pe scena Sălii Palatului, membrii Orchestrei Simfonice Bucureşti vor evolua alături de Tarja Turunen, cunoscută pentru calităţile vocale inconfundabile extrem de versatile. O reprezentaţie uimitoare, din care nu vor lipsi cele mai cunoscute piese ale artistei, melodii ce au propulsat-o în topurile muzicale mondiale.

"Voi cânta piese clasice, piese celebre, dar şi piese rock", a spus Tarja.

Tot în conferinţa de presă de marţi, cântăreaţa, compozitoarea şi pianista de origine finlandeză a anunţat că pregăteşte pentru toamna acestui an lansarea unui nou album.

"Va fi un album metal, cu multe elemente simfonice. Fiind al treilea album al meu, am o idee foarte clară în ce direcţie mă îndrept", a spus Tarja.

De asemenea, ea a spus că, în urmă cu câteva zile, a filmat videoclipul piesei "Never Too Far", în care, iniţial, a dorit să prezinte şi versurile.

"Piesele mele sunt extraordinare pentru că încă învăţ să compun", a spus Tarja.

Artista şi-a luat în turneu şi fiica în vârstă de opt luni şi spune că, din punctul ei de vedere, "copilul este norocos, pentru că are mereu ambii părinţi alături".

Tarja Turunen este cântăreaţă, compozitoare şi pianistă, binecunoscută pentru participarea sa ca solistă în celebra formaţie de rock metal simfonic Nightwish. După ce a părăsit trupa, a lucrat la cariera ei solo şi, foarte rapid, a devenit un nume pe scena muzicală a rock-metalului internaţional. Tarja este o artistă excepţională, care are abilitatea de a combina duritatea rock-ului cu blândeţea muzicii clasice.

 

Anul viitor, un nou concert metal în România

La începutul anului, Tarja a colaborat cu York şi Mike Oldfield, alături de care a înregistrat piesa "Never Too Far", pentru albumul "Tubular Beats".

De asemenea, artista a precizat că are programat pentru anul viitor un nou concert metal în România.

Mike Terrana este considerat unul dintre cei mai mari toboşari din lume şi este cunoscut mai ales pentru implicare sa în genurile heavy metal şi hard rock. Terrana este angajat, de asemenea, în proiecte ce ţin de genul instrumental fusion şi participă la workshop-uri de tobe în toată lumea. Genurile pe care Mike Terrana le abordează sunt dintre cele mai diverse - de la power metal la neoclassical metal, de la heavy şi progressive metal până la jazz fusion.

Biletele pentru concertul susţinut în Capitală de Tarja Turunen şi Orchestra Simfonică Bucureşti au fost puse în vânzare în reţeaua Eventim - magazinele Vodafone, Germanos, Orange, Domo, din librăriile Humanitas şi Cărtureşti, de la Sala Palatului şi online, prin www.eventim.ro. Preţul unui bilet variază în funcţie de categoria de loc, după cum urmează: VIP - 245 de lei; cat IV - 195 de lei; cat III - 145 de lei; cat II - 115 lei; cat I: 90 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tarja Turunen, în concert, joi, la Sala Palatului, alături de Orchestra Simfonică Bucureşti.
 Vizualizări articol: 797 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Tarja Turunen, în concert, joi, la Sala Palatului, alături de Orchestra Simfonică Bucureşti5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei