Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 oct 2012 - Anul XVII, nr. 255 (5160)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Daniel Day-Lewis a donat Universităţii Oxford arhivele tatălui său

Actorul britanic Daniel Day-Lewis a donat arhivele tatălui său, poetul Cecil Day-Lewis, prestigioasei Universităţi Oxford, informează contactmusic.com.

Starul britanic şi sora lui, Tasmin, au donat aceste documente Bibliotecii Bodleian din Oxford, cea mai mare bibliotecă universitară din Marea Britanie.

Printre textele donate se numără versiunea finală a poeziei "The Newborn", scrisă de Cecil Day-Lewis pentru a marca naşterea fiului său Daniel, în 1957, dar şi o scrisoare de la poetul W.H. Auden, în care acesta critica unele dintre poeziile scrise de tatăl celebrului actor.

"Dacă manuscrisele ar fi ajuns în afara ţării, acest lucru ar fi întristat întreaga familie, întrucât poeţii care au devenit prietenii de o viaţă ai tatălui meu şi toţi colegii lor se întâlneau adeseori la Oxford", au declarat într-un comunicat comun cei doi fraţi Day-Lewis.

Conducerea Universităţii Oxford a organizat o serie de evenimente speciale, marţi, pentru a marca această donaţie.

Cecil Day-Lewis a studiat literatura clasică la Wadham College din Oxford şi a devenit apoi profesor de poezie la această universitate în 1951. El a fost desemnat câştigătorul prestigiosului premiu literar britanic Poet Laureate în anul 1968.

Daniel Day-Lewis a fost de patru ori nominalizat la premiile Oscar şi a câştigat de două ori preţioasa distincţie oferită de Academia de film americană. Actorul britanic a primit premiul Oscar graţie evoluţiei sale din filmul "Piciorul meu Stâng/ My Left Foot", din 1989, cel de-al doilea Oscar fiindu-i acordat pentru rolul din drama "Va curge sânge/ There Will Be Blood" (2007), în care a interpretat rolul unui magnat nemilos din industria petrolului.

Daniel Day-Lewis a mai fost nominalizat la Oscar pentru rolurile din lungmetrajele "În numele tatălui/ In the Name of the Father" (1993) şi "Bandele din New York/ Gangs of New York" (2002). Starul britanic, considerat unul dintre cei mai talentaţi actori ai generaţiei sale, a avut evoluţii remarcabile în alte lungmetraje apreciate de critici şi de public - "Un gentleman la New York/ Stars and Bars" (1988), "Ultimul Mohican/ The Last of the Mohicans" (1992), "Vârsta inocenţei/ The Age of Innocence" (1993) şi în musicalul "Nine" (2009).

Starul britanic va putea fi văzut în curând pe marile ecrane în lungmetrajul "Lincoln", regizat de Steven Spielberg, ce va fi lansat în Statele Unite pe 16 noiembrie. În România, filmul va intra în sălile de cinematograf pe 11 ianuarie 2013.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Daniel Day-Lewis a donat Universităţii Oxford arhivele tatălui său.
 Vizualizări articol: 366 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Daniel Day-Lewis a donat Universităţii Oxford arhivele tatălui său0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei