Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 iun 2012 - Anul XVII, nr. 137 (5042)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Angelina Jolie, mesager al unei campanii în favoarea refugiaţilor care a fost lansată şi în România

Agenţia ONU pentru Refugiaţi lansează o campanie online prin care invită publicul să reflecteze asupra a ceea ce ar face dacă s-ar confrunta cu situaţii similare celor prin care trec refugiaţii, iniţiativa debutând cu un mesaj prezentat de actriţa americană Angelina Jolie.

Campania "Dilemele Refugiaţilor", lansată în avanpremiera Zilei Mondiale a Refugiatului (20 iunie), se va desfăşura în lunile următoare pe diverse pagini de web şi platforme sociale, potrivit Agenţiei ONU pentru Refugiaţi (UNHCR).

Începând de joi, pentru a marca Ziua Mondială a Refugiatului, un anunţ umanitar video prezentat de către Angelina Jolie, cu mesajul "Nimeni nu alege să devină refugiat", va fi difuzat de staţii TV din România şi din lume. Mesajul actriţei care este şi trimis special al UNHCR poate fi vizionat şi la adresa de internet http://www.youtube.com/watch?v=wRvIn9A5R30&feature=youtu.be.

De asemenea, vizitatorii site-ului UNHCR şi ai paginii de campanie (www.unhcr.ro-implica-te) pot face cunoştinţă cu refugiaţi supravieţuitori, prin intermediul unor poveşti-mărturii video, pot
intra într-un joc al întrebărilor despre cum ar reactiona în situaţii tipice refugiaţilor şi pot descărca o nouă aplicaţie pentru SmartPhone, "Viata mea ca refugiat".

Cei interesaţi pot afla, de asemenea, în ce fel pot ajuta refugiaţii din România la învăţarea limbii române, găsirea unei locuinţe sau a unui loc de muncă, mai spun iniţiatorii campaniei.

"Prea frecvent, refugiaţii sunt confundaţi cu migranţii ilegali în discursul public. Uităm, astfel, faptul că refugiaţii au supravieţuit unor situaţii incredibil de periculoase şi că nu au avut de ales atunci când au fost nevoiţi să se refugieze departe de casă", spune Gottfried Koefner, reprezentant regional al UNHCR pentru Europa Centrală.

În ultimii 20 ani, aproximativ 30.000 refugiaţi au primit o formă de protecţie în Europa Centrală (1.005 în România), de la semnarea de către ţările din regiune a Convenţiei de la Geneva din 1951, privind protecţia refugiaţilor. Conform datelor oficiale, 6.500 cereri de azil (dintre care 753 în România) se aflau în proces de evaluare la sfârşitul anului trecut.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angelina Jolie, mesager al unei campanii în favoarea refugiaţilor care a fost lansată şi în România.
 Vizualizări articol: 430 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Angelina Jolie, mesager al unei campanii în favoarea refugiaţilor care a fost lansată şi în România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei