Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 apr 2012 - Anul XVII, nr. 94 (4999)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Angelina Jolie, cetăţean de onoare al oraşului Sarajevo

 

Actriţa americană Angelina Jolie, care a debutat ca regizoare în 2011, cu un film despre violenţele la care au fost supuse femeile din fostul spaţiu iugoslav în timpul războiului din Bosnia (1992 - 1995), a fost numită, luni, cetăţean de onoare al oraşului Sarajevo.

Prin intermediul filmului ei "In the Land of Blood and Honey", lansat pe marile ecrane în 2011, Angelina Jolie "a contribuit la păstrarea adevărului despre evenimentele din timpul războiului din Sarajevo şi din Bosnia", se afirmă în comunicatul emis de consiliul regional din Sarajevo.

Membrii consiliului regional din Sarajevo au luat această decizie în unanimitate.

Cantonul din Sarajevo a invitat-o pe actriţa americană, în vârstă de 36 de ani, să participe, pe 3 mai, la ceremonia oficială de înmânare a unui premiu care însoţeşte titlul de cetăţean de onoare.

Acest premiu este atribuit în fiecare an cetăţenilor străini care contribuie la promovarea valorilor umanitare, a democraţiei şi a toleranţei.

Lungmetrajul "In the Land of Blood and Honey" a fost salutat de asociaţiile victimelor musulmane din războiul interetnic din Bosnia, dar denunţat în acelaşi timp şi considerat "antisârb" de mai multe asociaţii din Serbia.

Lungmetrajul "In the Land of Blood and Honey", turnat în 2010, marchează debutul regizoral al actriţei americane Angelina Jolie. Filmul are ca temă centrală o poveste de dragoste din timpul războiului din Bosnia (1992 - 1995), între un gardian sârb dintr-un lagăr de prizonieri, care face eforturi foarte mari pentru a o proteja pe fosta lui iubită, o femeie musulmană, încarcerată în acel loc.

Războiul din Bosnia a făcut circa 100.000 de morţi, iar circa 20.000 de femei, în majoritate musulmane, au fost violate în timpul acestui conflict, potrivit organizaţiilor internaţionale.

"In the Land of Blood and Honey" a fost nominalizat anul acesta la premiile Globul de Aur, la categoria "cel mai bun film într-o limbă străină".

Angelina Jolie, care a fost nominalizată pentru a doua oară la premiile Oscar în februarie 2009, pentru rolul din "Schimbul/ Changeling", regizat de Clint Eastwood, a devenit celebră graţie rolului principal din franciza "Lara Croft", a jucat în multe producţii cu succes la public, precum "Dl şi dna Smith", "A Mighty Heart", "Gia", dar a câştigat şi premiul Oscar pentru rol secundar, în 2000, cu rolul din "Tinereţe furată/ Girl, Interrupted".

 

De ce şi-a întrerupt Angelina Jolie vacanţa

Actriţa americană Angelina Jolie şi-a întrerupt vacanţa pe care o petrece cu familia sa în Insulele Galapagos pentru a vizita, duminică, o tabără de refugiaţi din Columbia, aflată în apropiere de graniţa cu Ecuador.

În noua ei funcţie de trimis special al Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR), Angelina Jolie a vizitat satul Barranca Bermeja, care adăposteşte 50 de familii, dintre care 60% sunt formate din refugiaţi columbieni, informează radaronline.com.

Purtând pantaloni negri, un tricou negru şi cizme din cauciuc, vedeta americană a discutat cu refugiaţii din tabără. Jolie a fost fotografiată luând notiţe în timpul unei conversaţii cu o femeie în vârstă de 71 de ani.

Angelina Jolie se află în această perioadă într-o vacanţă - alături de logodnicul ei Brad Pitt şi de cei şase copii ai cuplului - în Insulele Galapagos, aflate în apropiere de regiunile de coastă columbiene.

UNHCR a luat decizia de a-i acorda actriţei americane titlul de trimis special, întrucât aceasta a dovedit în ultimul deceniu, de când a devenit ambasadoare a bunăvoinţei pentru UNHCR, un angajament excepţional faţă de cauza persoanelor refugiate.

"În noul ei rol, va trebui să se concentreze asupra crizelor la o scară mai mare, care antrenează deplasări masive ale populaţiei (...) şi să reprezinte UNHCR şi pe Antonio Guterres (directorul UNHCR, n.r.) la nivel diplomatic", se afirmă în comunicatul emis de această agenţie ONU.

Angelina Jolie, care este ambasadoare a bunăvoinţei pentru Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (United Nations High Commissioner for Refugees/ UNHCR), a vizitat peste 40 de tabere de refugiaţi pe plan mondial, de când deţine acest titlu, din 2001.

Angelina Jolie, care a fost nominalizată pentru a doua oară la premiile Oscar în februarie 2009, pentru rolul din "Schimbul/ Changeling", regizat de Clint Eastwood, a devenit celebră graţie rolului principal din franciza "Lara Croft", a jucat în multe producţii cu succes la public, precum "Dl şi dna Smith", "A Mighty Heart", "Gia", dar a câştigat şi premiul Oscar pentru rol secundar, în 2000, cu rolul din "Tinereţe furată/ Girl, Interrupted". Ea a fost nominalizată la ediţia de anul acesta a Globurilor de Aur, la categoria "cel mai bun film într-o limbă străină", pentru debutul său în regie, "In the Land of Blood and Honey".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angelina Jolie, cetăţean de onoare al oraşului Sarajevo.
 Vizualizări articol: 562 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Angelina Jolie, cetăţean de onoare al oraşului Sarajevo0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei