Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 dec 2011 - Anul XVI, nr. 298 (4896)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Zăvoranu şi-a dat casele vrăjitoarelor în deplin acord de voinţă şi nu sunt probate forţele malefice

Victimele vrăjitoarelor Rada Mincă Ştefan şi Roxana Lider nu aveau de ce să se simtă şantajate de ameninţările cu ritualuri vrăjitoreşti nocive adresate lor, iar Oana Zăvoranu ştia ce face când şi-a dat casele vrăjitoarelor, nefiind probate forţele malefice, susţine instanţa.

Tribunalul Buftea a făcut, vineri, publică motivarea deciziei prin care a decis eliberarea vrăjitoarelor Rada Ştefan Mincă şi Roxana Lider, acuzate de fapte de e înşelăciune şi şantaj, precum şi a altor doi complici ale acestora.

"Cu privire la pretinsa săvârşire de către inculpata Rada Mincă Ştefan a infracţiunii de şantaj în dauna celor patru părţii vătămate, Tribunalul reţine, din chiar susţinerile acestora din urmă, că în speţă nu sunt incidente dispoziţiile articolului 681 Cod procedură penală", notează instanţa.

Astfel, arată judecătorul, "din declaraţiile părţilor vătămate rezultă că inculpata le-ar fi ameninţat că, în cazul în care nu îi achită sumele solicitate, prin practicarea unor ritualuri vrăjitoreşti, le va genera suferinţă fizică şi psihică atât celor patru persoane, cât şi rudelor şi familiei lor".

"Or, este evident că o astfel de ameninţare nu este de natură să alarmeze o persoană rezonabilă, condiţie cerută în mod imperativ de dispoziţiile art. 194 Cod penal raportat la art. 193 din acelaşi act normativ", mai notează instanţa.

Pe de altă parte, Tribunalul Buftea constată din cuprinsul înscrisurilor depuse la dosarul cauzei că Oana Zăvoranu i-a înstrăinat vrăjitoarei Rada autoturismul aflat în patrimoniul societăţii comerciale al cărui administrator este în schimbul a 21.000 lei.

De asemenea, se reţine că aceeaşi parte vătămată i-a vândut apartamentul proprietate personală inculpatului Sava Craiff Buzea în schimbul a 50.000 de euro.

Tribunalul mai constată că partea vătămată Ioana Zăvoranu a împrumutat de la inculpatul Ion Constantin la data de 22 iulie suma de 174.800 de euro, garantând executarea obligaţiei cu apartamentul proprietate personală situat în Iancu de Hunedoara.

"Toate cele trei convenţii, dintre care ultimele două autentificate de notarul public, fac, în lipsa unor probe concludente, dovada deplinului acord de voinţă al părţilor, susţinerile părţii vătămate Ioana Zăvoranu că ar fi contractat sub influenţa unei forţe supranaturale malefice nefiind pertinente şi neavând suport probatoriu", conchide judecătorul care le-a eliberat pe cele două vrăjitoare şi pe complicii lor.

 

A pierdut 450.000 euro în afacerile de tip cămătărie avute cu vrăjitoarele

Oana Zăvoranu a pierdut bunuri de 450.000 de euro în urma relaţiilor cu vrăjitoarele Rada Mincă şi Roxana Lider, care i-au indus o stare de teamă, ea fiind forţată să încheie contracte de vânzare sau de împrumut cu garanţie imobiliară, la un preţ subevaluat, fiind vorba de cămătărie disimulată.

Tribunalul Buftea a făcut, vineri, publică motivarea deciziei prin care a decis eliberarea vrăjitoarelor Rada Ştefan Mincă şi Roxana Lider, acuzate de fapte de e înşelăciune şi şantaj, precum şi a altor doi complici ale acestora.

Judecătorul redă referatul procurorilor de caz care arată în document că Oana Zăvoranu a fost înşelată de cele două vrăjitoare şi complicii lor cu aproape 500.000 de euro, valoarea unor bunuri precum maşini sau apartamente.

"Este şi situaţia părţii vătămate Ioana Zăvoranu, căreia învinuitele i-au indus, în tot acest timp, o stare de teamă şi nesiguranţă referitoare la integritatea sa fizică şi psihică, prin manoperele dolosive specifice folosite în aşa-zisele ritualuri vrăjitoreşti precum şi prin intervalul scurt de timp, în care problema trebuie rezolvată, în caz contrar aceasta agravându-se exponenţial", se arată în motivarea Tribunalului Buftea care a decis eliberarea a patru persoane în acest caz.

Anchetatorii au arătat instanţei de judecată la momentul discutării propunerii de arestare preventivă că Oana Zăvoranu "a fost determinată în acest mod să încheie mai multe contracte de vânzare a unor bunuri mobile şi imobile sau contracte de împrumut cu garanţie imobiliară, la un preţ subevaluat în raport cu valoarea de piaţă a acestora, în realitate regăsindu-ne de fapt în faţa unei activităţi de cămătărie disimulată".

"În urma cercetărilor şi verificărilor efectuate în cauză, a rezultat că, în cursul lunii iunie 2011, partea vătămată Ioana Zăvoranu, în urma unei emisiuni televizate ... şi la indicaţiile învinuitei Roxana Lider, de care a fost contactată iniţial în cursul lunii februarie a aceluiaşi an, s-a deplasat cu autoturismul proprietate personală, la domiciliul învinuitei Rada Mincă Ştefan, care s-a recomandat vrăjitoare de magie neagră care, prin mijloace frauduloase, realizate prin prezentarea unor stări de fapt neconforme realităţii, specifice practicilor vrăjitoreşti, precum şi prin constrângere, i-a indus victimei o stare de teamă, determinat-o pe acesta să-i înstrăineze autoturismul în cauză, în schimbul sumei de 21.000 de lei, aproximativ 5.000 de euro, deşi preţul era derizoriu în raport cu valoarea de piaţă al acestuia, aproximativ 130.000 de lei, în caz contrar partea vătămată urmând să sufere un accident de circulaţie în care şi-ar fi pierdut viaţa", se arată în motivarea instanţei.

În acest scop, notează judecătorul care a decis eliberarea vrăjitoarelor, Rada Mincă Ştefan l-a instigat pe concubinul său P.I. să se deplaseze la sediul unei societăţi administrate de Oana Zăvoranu, unde acesta a semnat în fals, în numele concubinei sale, o factură prin care respectiva societate comercială vindea maşina către vrăjitoarea Rada, în schimbul sumei de 21.000 de lei. Ulterior, autoturismul în cauză a fost vândut de către Rada Mincă Ştefan numitului C.S.I., în schimbul a 25.000 de euro, care la rândul său l-a vândut pentru 33.000 de euro, numitului C.M.

"În perioada următoare, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, profitând de starea psihică tot mai precară a părţii vătămate, prin complicitatea învinuiţilor Roxana Lider, B. S.C.,I. C., P. I., D. S. şi Ş. E., numita Rada Mincă Ştefan i-a indus părţii vătămate o stare de teamă accentuată cu privire la integritatea sa fizică şi psihică, constrângând-o pe aceasta să le înstrăineze, persoanelor anterior menţionate, mai multe bunuri mobile şi imobile, în valoare totală de 355.000 de euro", potrivit documentului citat.

Astfel, la un birou notarial a fost încheiat contractul de vânzare-cumpărare prin care Oana Zăvoranu a vândut inculpatului Sava Craiff Buzea un apartamentul situat în Iancu de Hunedoara, în schimbul sumei de 50.000 de euro.

La un alt birou notarial a fost autentificat un contract de împrumut cu garanţie imobiliară între Oana Zăvoranu şi unul dintre complicii vrăjitoarelor, prin care aceasta primea împrumut suma de 80.000 de euro, garantând cu apartamentul proprietate personală.

La acelaşi birou notarial a fost autentificat şi un contract de împrumut cu garanţie imobiliară, prin care Zăvoranu primea împrumut suma de 174.800 de euro de la inculpatul Ion Constantin, garantând cu apartamentul proprietate personală.

"În fapt, partea vătămată nu a văzut sau primit niciodată sumele de bani anterior menţionate şi sub pretextul că acestea sunt destinate ritualurilor vrăjitoreşti, unde trebuiau să fie arse sau ar fi intrat în posesia unor forţe supranaturale malefice, au fost însuşite de autorii infracţiunilor, prejudiciul ridicându-se la suma totală de 450.000 de euro", se mai arată în documentul citat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zăvoranu şi-a dat casele vrăjitoarelor în deplin acord de voinţă şi nu sunt probate forţele malefice.
 Vizualizări articol: 809 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Zăvoranu şi-a dat casele vrăjitoarelor în deplin acord de voinţă şi nu sunt probate forţele malefice1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei