Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 feb 2011 - Anul XVI, nr. 28 (4626)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Actriţa Maria Schneider a murit la vârsta de 58 de ani

 

Actriţa franceză Maria Schneider, eroina din filmul "Ultimul tango la Paris", a murit joi, la vârsta de 58 de ani, din cauza unui cancer, informează allocine.fr.

Eroina din filmul "Ultimul tango la Paris", regizat de Bernardo Bertolucci, în care a jucat alături de Marlon Brando, este fiica cineastului Daniel Gélin şi a jucat în filmele altor regizori celebri, precum Michelangelo Antonioni, Jacques Rivette şi Bertrand Blier.

Maria Schneider a debutat în teatru, la vârsta de 15 ani, fără a fi urmat cursuri de actorie. Doi ani mai târziu, ea a primit primul ei rol pentru marele ecran, debutând în lungmetrajul "L'Arbre de Noël" regizat de Terence Young, urmat, la scurtă vreme, de un rol în filmul "Madly", în care a jucat alături de Alain Delon. Foarte repede, Maria Schneider şi-a multiplicat apariţiile în numeroase producţii franceze, germane şi italiene.

În 1972, actriţa franceză a decis să se prezinte la castingul organizat pentru următorul proiect al regizorului Bernardo Bertolucci. Selecţionată chiar de renumitul cineast italian din peste 100 de candidate, Maria Schneider a jucat alături de Marlon Brando într-un film care i-a adus consacrarea şi, totodată, celebritatea: "Ultimul tango la Paris".

În plus, acest film i-a adus imaginea de femeie libertină, o imagine care a însoţit-o de-a lungul întregii ei cariere. În anii '70, Maria Schneider a jucat alături de alţi parteneri celebri, precum Jack Nicholson, în filmul "Pasagerul/ Professione: reporter", de Michelangelo Antonioni, David Bowie, în "Just a gigolo", şi Gérard Depardieu, în filmul "Violanta".

În anii următori, actriţa franceză a colaborat cu regizori de renume, consideraţi veritabili "poeţi" ai cinematografiei europene - Phillippe Garrel, Werner Schroeter şi Jack Rivette. Pentru rolul din filmul "La Dérobade", a fost nominalizată, în 1980, la premiul César pentru cea mai bună actriţă în rol secundar - o prostituată a cărei viaţă este marcată de violenţă şi imoralitate.

Maria Schneider şi-a continuat cariera de actriţă în Europa în anii '80, însă rolurile ei au devenit tot mai rare şi s-a orientat către domeniul televiziunii. În anii '90, a avut totuşi câteva apariţii şi pe marele ecran, precum cea din lungmetrajele "Les Nuits Fauves" şi "Jane Eyre". În filmul "Les Acteurs" a reapărut într-un rol aproape autobiografic, de actriţă "blestemată". În 2002, casa de producţie Laetitia Masson a apelat la renumita actriţă franceză pentru un rol în filmul "La Repentie", în care a jucat din nou un rol pe măsura imaginii ei de "femme fatale". Ultimul ei rol pe marele ecran datează din 2008, când a fost distribuită în lungmetrajul "Cliente", regizat de Josiane Balasko.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Actriţa Maria Schneider a murit la vârsta de 58 de ani.
 Vizualizări articol: 450 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Actriţa Maria Schneider a murit la vârsta de 58 de ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei