Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 iun 2010 - Anul XV, nr. 144 (4435)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Al Pacino, Uma Thurman şi Sylvester Stallone, victime ale unei scheme piramidale

Actorii Al Pacino, Uma Thurman, Sylvester Stallone şi Wesley Snipes au pierdut peste 30 de milioane de dolari în urma unei înşelăciuni financiare de tipul schemelor piramidale, informează express.co.uk.

Potrivit plângerilor depuse la poliţie, consultantul financiar Kenneth Starr, în vârstă de 66 de ani, arestat luna trecută de FBI, i-a înşelat pe aceşti actori atrăgându-i într-o operaţiune financiară de tipul schemelor piramidale, precum cea înfiinţată în SUA de Bernie Madoff, aflat în prezent în închisoare.

Cineastul Martin Scorsese, dramaturgul Neil Simon, regizorii Mike Nichols şi Nora Ephron şi iluzionistul David Blaine se numără şi ei printre vedetele înşelate de Kenneth Starr.

În loc să investească sumele primite, Kenneth Starr a cheltuit milioanele de dolari primite trăind în lux şi opulenţă alături de soţia sa Diane, în vârstă de 34 de ani, o fostă dansatoare exotică, cu care a cumpărat în aprilie un apartament la New York în valoare de 7,5 milioane de dolari.

Potrivit procurorilor americani, de fiecare dată când unul dintre investitorii din elita Hollywood-ului devenea suspicios, Kenneth Starr îi plătea suma investită, după care îşi concentra "atacul" asupra unei alte victime.

Kenneth Starr are acelaşi nume cu fostul procuror general care a anchetat scandalul cauzat de aventura fostului preşedinte american Bill Clinton cu stagiara Monica Lewinsky.

"Până în prezent, am stabilit că peste 30 de milioane de dolari au fost investiţi într-o schemă frauduloasă, dar suma totală ar putea fi cu uşurinţă de patru-cinci ori mai mare", a declarat o sursă de rang înalt din FBI.

La fel cum proceda şi Bernie Madoff, condamnat la 150 de ani de închisoare pentru o fraudă de 18 miliarde de dolari, promisiunea obţinerii unor profituri imense, făcută de Kenneth Starr, s-a răspândit foarte repede printre figurile de marcă din industria de divertisment americană.

Actriţa Uma Thurman a devenit bănuitoare la un moment dat şi a reuşit să retragă un milion de dolari din această schemă piramidală, cu doar câteva zile înainte de arestarea lui Kenneth Starr. Sylvester Stallone a reuşit şi el să retragă o parte din investiţia făcută, la începutul anului, însă, potrivit surselor din justiţia americană, nu toate victimele au fost la fel de norocoase.

Actorul Wesley Snipes, care riscă o pedeapsă de trei ani de închisoare pentru evaziune fiscală, aflat în prezent în regim de eliberare condiţionată, a pierdut însă o adevărată avere în această afacere. Un renumit bijutier din New York a pierdut, la rândul său, aproape 14 milioane de dolari.

Kenneth Starr, care se află în custodia poliţiei americane, se confruntă cu mai multe capete de acuzare şi riscă o pedeapsă de 50 de ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Al Pacino, Uma Thurman şi Sylvester Stallone, victime ale unei scheme piramidale.
 Vizualizări articol: 460 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Al Pacino, Uma Thurman şi Sylvester Stallone, victime ale unei scheme piramidale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei