Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 mar 2010 - Anul XV, nr. 65 (4356)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Andreea Marin Bănică îşi lansează volumul "Preţuieşte Viaţa" la Cluj

Vedeta de televiziune Andreea Marin Bănică va lansa, pe 25 martie, volumul "Preţuieşte Viaţa", apărut la Editura Tritonic, la Cluj, în cadrul unui eveniment care va avea loc la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii "Babeş-Bolyai", informează editura.

La eveniment vor participa, alături de vedeta de televiziune Andreea Marin Bănică, şi Dacian Dragoş, prodecan al facultăţii, Ilie Rad, cancelarul facultăţii, şi Bogdan Hrib, directorul Editurii Tritonic.

Albumul este gândit ca un volum "inspiraţional", "un dar de înţelepciune şi experienţe, sfaturi, interviuri, idei benefice pentru ca tu să simţi că viaţa merită trăită". Profitul obţinut din vânzarea acestuia va fi donat cauzei umanitare a mamelor care suferă de cancer.

Articolele sunt scrise de autorul principal, Andreea Marin Bănică, dar şi de invitaţii săi - personalităţi şi specialişti (din medicină, sport, nutriţie, psihologie, design, fotografie, cosmetică, educaţie, drepturile femeilor, media, mediul de afaceri, ONG etc.). Volumul conţine poveştile unor figuri feminine legendare (Coco Chanel, Audrey Hepburn, Margaret Thacher, Karen Blixen, Marie Curie, Ingrid Bergman, Irene Papas, Ana Aslan, Regina Maria a României, Maria Rosetti, Carmen Sylva, Simone Veil), puse faţă în faţă cu interviuri ale femeilor cunoscute din domenii diverse, întâlnite de Andreea Marin Bănică în colţuri diferite de lume.

Albumul este un hardcover, cu format de 24 x 28 cm, are 256 pagini în policromie şi fotografii realizate în principal cu sprijinul fotografului profesionist, Marius Bărăgan, dar şi cu sprijinul altor fotografi şi al unor publicaţii din România sau din arhivele personale ale autorului şi ale personalităţilor invitate să scrie în acest proiect umanitar.

Volumul este distribuit prin reţelele Diverta, Humanitas şi Cărtureşti, Centrul de Librării Bucureşti, în 60 de librării şi reţele locale independente, hypermarketuri, în Republica Moldova şi online, pe site-ul dedicat, www.pretuiesteviata.ro.

Cartea "Preţuieste Viaţa" conţine şi un DVD cadou cu documentarul "Kilimanjaro 2001", realizat de Andreea Marin Bănică şi Călin Vrabie.

"Departe de a fi o încercare de a-mi descoperi veleităţi de scriitor sau de a pretinde că le ştiu pe toate peste noapte, cartea din mâna ta e bucuria simplă de a-ţi împărtăşi câte ceva din toate cele bune pe care le-am aflat, le-am simţit, le-am trăit pe pielea mea şi m-au adus, alături de lecţiile grele de viaţă, într-un moment de împăcare şi de echilibru. «Preţuieşte Viaţa!» nu este cartea mea. Eu sunt doar punctul de pornire", spune Andreea Marin Bănică.

Volumul "Preţuieşte Viaţa" a fost prezentat pentru prima dată publicului, la sfârşitul lui noiembrie 2009, la Târgul de Carte Gaudeamus, organizat la Bucureşti.

Andreea Marin Bănică a făcut o pauză în cariera ei de televiziune, începând cu ultima parte a anului 2007, după ce a rămas însărcinată cu primul ei copil, o fetiţă care se numeşte Violeta. Până atunci, Andreea Marin Bănică a prezentat emisiunea "Surprize, Surprize", un program care s-a difuzat din 1999, sâmbătă seara, la TVR 1.

Totodată, vedeta a derulat, pe când modera emisiunea "Surprize, Surprize", mai multe campanii de sprijinire a unor persoane aflate în dificultate, reunite sub aceeaşi denumire ca volumul care i-a apărut la Tritonic - "Preţuieşte Viaţa".

La sfârşitul lui 2007, Andreea Marin Bănică a spus că vrea să-şi pună în ideile în practică "pe cont propriu". Ulterior, ea a prezentat mai multe emisiuni de televiziune, printre care şi câteva ediţii ale "Galei UNICEF". De altfel, Andreea Marin Bănică este ambasador UNICEF al bunăvoinţei pentru România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Andreea Marin Bănică îşi lansează volumul "Preţuieşte Viaţa" la Cluj.
 Vizualizări articol: 488 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Andreea Marin Bănică îşi lansează volumul "Preţuieşte Viaţa" la Cluj0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei