Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 feb 2010 - Anul XV, nr. 48 (4339)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Clint Eastwood şi Bob Dylan, premiaţi de preşedintele american Barack Obama

Cineastul Clint Eastwood şi muzicianul Bob Dylan se numără printre cele 20 de personalităţi din cultura americană care au fost premiate în acest an, de preşedintele Barack Obama, cu medalia pentru artă şi umanism, informează bbc.co.uk.

Administraţia de la Casa Albă a declarat că filmele lui Eastwood reprezintă "adevărate eseuri despre individualitatea umană", iar Bob Dylan este "o legendă pentru mişcarea de protest a tinerilor şi pentru sensibilitatea în poezie".

"Carierele lor au marcat peisajul culturii americane timp de mai multe decenii. Fiecare dintre ei a urmat un drum diferit pentru a ajunge aici, fiecare dintre ei a folosit talentul cu maximă eficienţă, însă cu toţii au atins culmile împlinirii artistice şi cu toţii reprezintă adevărate testamente ale profunzimii spiritului uman", a declarat Barack Obama.

Fiecare laureat a primit câte o medalie ce le-a fost înmânată de preşedintele american.

Dintre cele 20 de personalităţi şi instituţii premiate pentru contribuţii deosebite aduse culturii americane se numără compozitorul John Williams, soprana Jessye Norman, cântăraţa Rita Moreno, artistul Frank Stella şi laureatul premiului Pulitzer Robert A. Caro.

Clint Eastwood, născut în 1930, a câştigat cinci premii Oscar ca actor, regizor şi producător. Şi-a început cariera de actor jucând în câteva producţii neînsemnate ale studiourilor Universal, dar primele succese le-a avut în filmele western regizate de Sergio Leone: "Pentru un pumn de dolari" (1964), "Pentru câţiva dolari în plus" (1965) şi "Cel bun, cel rău, cel urât" (1966). Filmele sale au fost apreciate de critici şi de public, cele mai mari succese înregistrându-le cu producţiile "Necruţătorul" (1992), "În bătaia puştii" (1993), "Podurile din Madison County" (1995), "O fată de milioane" (2004), "Scrisori din Iwo Jima" (2006) şi "Steaguri pline de glorie" (2006). "Gran Torino", lungmetraj în care Eastwood a fost şi interpret, este cel mai de succes film al acestuia din punct de vedere al încasărilor, cu 260,5 milioane de dolari la nivel mondial. Celebrul regizor american a finalizat recent lungmetrajul "Invictus", o peliculă despre Nelson Mandela, care a avut premiera pe 11 decembrie 2009.

Bob Dylan, pe numele adevărat Robert Allen Zimmerman, născut pe 24 mai 1941, în Duluth, Minnesota, este un cântăreţ, compozitor şi poet american, el fiind, de zeci de ani, una dintre figurile reprezentative ale muzicii. Cele mai celebre lucrări ale lui Dylan datează din anii '60, când acesta a devenit faimos. Multe dintre cântecele sale, precum "Blowin' in the Wind" şi "The Times They Are a-Changin'", au devenit adevărate imnuri anti-război şi ale mişcărilor pentru drepturile civile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Clint Eastwood şi Bob Dylan, premiaţi de preşedintele american Barack Obama.
 Vizualizări articol: 409 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Clint Eastwood şi Bob Dylan, premiaţi de preşedintele american Barack Obama0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei