Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 oct 2008 - Anul XIII, nr. 241 (3922)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Toto Cutugno: „Mă simt ca acasă în România”

Cântăreţul italian Toto Cutugno, care a concertat, sâmbătă seară, în parcul Plumbuita din Bucureşti, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că se simte în România "ca acasă".

Concertul susţinut de artistul italian Toto Cutugno a avut loc în Parcul Plumbuita, sâmbătă, începând cu ora 19.00. În deschiderea concertului a cântat trupa Mandinga, iar intrarea a fost liberă.

În cadrul conferinţei de presă care a precedat concertul, artistul şi-a exprimat intenţia de a susţine un turneu în România, care să includă concerte în cinci oraşe, anul viitor, prilej cu care va fi lansat pe piaţa românească şi cel mai recent album al său - "Un falco chiuso in gabbia ".

Începând din 1993, când a susţinut un recital în cadrul festivalului Cerbul de Aur, interpretul italian a venit frecvent în România pentru a susţine concerte sau ca invitat de onoare la diverse emisiuni de televiziune. Anul trecut, Toto Cutugno a concertat la Slatina.

Întrebat ce îl determină să se întoarcă în ţara noastră, Cutugno a spus că se simte bine aici, având prieteni români atât în Italia, cât şi în România, printre aceştia numărându-se Nadia Comăneci, la a cărei nuntă a participat, şi Ilie Năstase.

"Muzica italiană şi cea românească pot uni prin emoţie cele două naţiuni, aplanând tensiunile apărute în ultima perioadă", a spus Toto Cutugno, oferind autorităţilor române un premiu pentru promovarea muzicii italiene în România din partea fundaţiei sale Amici della musica.

Artistul a spus că se consideră un om norocos, pasiunea pentru muzică alimentându-i o altă mare plăcere, aceea de a călători: "Am vizitat toate ţările din lume, cu excepţia Chinei", a spus Toto Cutugno, care a promis celor prezenţi la concert că vor asculta piese compuse "din suflet", de-a lungul a 30 de ani.

Salvatore "Toto" Cutugno, născut în 1943, şi-a început cariera muzicală ca toboşar, însă apoi a pus bazele unei trupe pentru a interpreta propriile sale cântece. De asemenea, el a compus şi pentru faimosul cântăreţ francez Joe Dassin, contribuind la piese precum "L'été indien", "Et si tu n'existais pas" şi "Le Jardin du Luxembourg".

În 1976, Cutugno a participat pentru prima dată la festivalul de la Sanremo, unde a ocupat locul al treilea, alături de trupa sa. În 1980, el a câştigat concursul cu cântecul "Solo noi", pentru ca în alte şase ediţii să se claseze pe locul al doilea: în 1984, cu piesa "Serenata", în 1987, cu "Figli", în 1988, cu "Emozioni", în 1989, cu "Le mamme", în 1990, cu "Gli amori", şi în 2005, cu "Come noi nessuno al mondo". În total, Cutugno a participat la celebrul festival de 13 ori.

De asemenea, el a câştigat concursul Eurovision, în 1990, cu propria sa compoziţie - "Insieme: 1992".

Totodată, Cutugno este faimos în întreaga lume pentru cântecul "L'Italiano (Lasciatemi Cantare)".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Toto Cutugno: „Mă simt ca acasă în România”.
 Vizualizări articol: 770 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Toto Cutugno: „Mă simt ca acasă în România”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei