Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 iul 2008 - Anul XIII, nr. 153 (3834)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prinţul Charles a câştigat mai mult şi a poluat mai puţin în 2007/2008

Prinţul Charles, moştenitorul Coroanei britanice, a înregistrat o creştere de 6% a veniturilor în anul financiar 2007/ 2008 şi a reuşit să reducă emisiile de dioxid de carbon cu 18%, potrivit raportului anual publicat, luni, de serviciul contabil regal, informează AFP.

Prinţul de Wales a câştigat 18,72 de milioane de lire sterline (23,66 milioane de euro) în anul financiar 2007/ 2008, dintre care 16,27 milioane de lire sterline au fost obţinute din exploatarea ducatului de Cornwall şi 2,4 milioane de dolari de la guvernul britanic. Anul precedent, prinţul Charles înregistrase venituri totale de 17,63 milioane de lire sterline.

Pe aceste venituri, prinţul a plătit impozit de 3,43 milioane de lire sterline, la fel ca în anul precedent.

Înfocat apărător al mediului, prinţul a reuşit să reducă emisiile sale de dioxid de carbon (CO2), gaz cu efect de seră considerat drept principalul vinovat pentru încălzirea planetei, cu aproximativ 630 de tone, ajungând la 2.795 de tone în 2007/08. Pentru a compensa aceste emisii de CO2, prinţul a finanţat mai multe proiecte ecologice, mai ales prin organizaţia Climate Care.

Reducerea cu 18% a emisiilor de CO2 faţă de anul precedent, în cursul căruia Charles indicase că şi-a atins obiectivul de a deveni neutru din punct de vedere ecologic, rezultă din schimbarea furnizorului de energie electrică ecologică şi din diminuarea emisiilor provocate de călătorii.

Prezentându-şi raportul financiar pe 2006/ 2007, prinţul şi-a anunţat atunci noul său obiectiv: reducerea emisiilor cu 12,5% până în 2012, însă într-un an şi-a depăşit scopul.

Pentru diminuarea amprentei sale ecologice, automobilele sale Jaguar, Audi şi Range Rover folosesc combustibil pe bază de ulei de prăjit reciclat. Trenul regal funcţionează de asemenea cu acelaşi tip de combustibil din septembrie 2007. Automobilul său marca Aston Martin rulează cu un biocarburant pe bază de vin.

Bilanţul ecologic ia în calcul atât activităţile sale cât şi cele ale soţiei, Camilla, reşedinţa şi birourile de la Clarence House, Londra, reşedinţele de la Highgrove, Gloucestershire, şi Birkhall, Scoţia, şi activităţile angajaţilor lui Charles.

În schimb, raportul nu ia în calcul călătoriile oficiale, ale căror emisii de gaze sunt compensate de guvernul britanic, nici emisiile de CO2 de la fermele prinţului, care anul trecut au atins cifra de 2.459 de tone.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prinţul Charles a câştigat mai mult şi a poluat mai puţin în 2007/2008.
 Vizualizări articol: 511 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prinţul Charles a câştigat mai mult şi a poluat mai puţin în 2007/20080.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei