Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 mai 2008 - Anul XIII, nr. 104 (3785)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nicole Kidman, regină a muzicii pop, într-un film biografic

Actriţa australiană Nicole Kidman, în prezent însărcinată cu primul său copil biologic, va juca într-o adaptare pentru marile ecrane a biografiei cântăreţei de muzică pop Dusty Springfield, care va fi semnată de scenaristul Michael Cunningham, informează allocine.fr.

Michael Cunningham, scenaristul filmului "Orele", de Stephen Daldry, pentru care Nicole Kidman a primit un premiu Oscar, reia astfel un proiect mai vechi al regizorului britanic Guy Ritchie, soţul celebrei cântăreţe Madonna.

Informaţia a fost oferită chiar de Cunningham, în timpul tradiţionalei gale de binefacere PEN, care, în fiecare primăvară, onorează scriitorii şi jurnaliştii a căror libertate de expresie a fost încălcată.

Astfel, Kidman va intra în pielea celebrei Dusty Springfield, după ce a realizat un portret realist foarte apreciat de critici al scriitoarei Virginia Woolf, în "Orele".

 

Simbolul anilor ’60

Dusty Springfield a fost simbol al muzicii pop a anilor '60 şi fondatoare a stilului northern soul. "Era o mare artistă", a explicat Cunningham. "A atins apogeul în acelaşi timp cu trupa Beatles. A intrat în istorie alături de Beatles şi Rolling Stones, asta este sigur".

"Cântăreaţa şi-a recâştigat popularitatea datorită filmului «Pulp Fiction», după ce Quentin Tarantino a inclus în coloana sonoră cântecul său «Son of a preacher man». Iar scenariul, pentru a menţine autenticitatea, se va ocupa şi de anii de solitudine petrecuţi în exil la Hollywood şi de sexualitatea ambivalentă şi torturată a doamnei", a adăugat scenaristul.

Printre hiturile lui Dusty Springfield se numără "I Only Want to Be With You", "Anyone Who Had a Heart", "I Just Don't Know What to Do With Myself", "Stay Awhile" şi "All Cried Out". Cântăreaţa britanică a fost nominalizată la premiile Oscar pentru piesa "The look of love" (1967), inclusă pe coloana sonoră a filmului "Casino Royale". În 1994, la vârsta de 54 de ani, este diagnosticată cu un cancer la sân, iar cinci ani mai târziu Springfield moare. După 10 zile de la deces, cântăreaţa a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicole Kidman, regină a muzicii pop, într-un film biografic.
 Vizualizări articol: 572 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nicole Kidman, regină a muzicii pop, într-un film biografic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei