Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 apr 2008 - Anul XIII, nr. 91 (3772)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Brigitte Bardot riscă două luni de închisoare pentru incitare la ură

Fosta actriţă franceză Brigitte Bardot riscă două luni de închisoare cu suspendare şi o amendă de 15.000 de euro pentru incitare la ură faţă de comunitatea musulmană, informează AFP.

Cele două pedepse au fost cerute marţi, în faţa unui tribunal corecţional din Paris.

În decembrie 2006, miticul star al cinematografiei franceze a trimis o scrisoare lui Nicolas Sarkozy, pe atunci ministru de Interne, în care se plângea că animalele ucise de musulmani în timpul sărbătorii Aid el Kebir sunt îmbătate înainte de a fi înjunghiate. Scrisoarea a fost publicată în revista Info-Journal, distribuită simpatizanţilor Fundaţiei Brigitte Bardot.

În scrisoare, actriţa spunea: "Ne-am săturat să fim duşi de nas de această populaţie care ne distruge, distruge ţara noastră, impunându-şi actele proprii".

Remarcile au provocat indignarea mai multor asiociaţii anti-rasiste din Franţa, printre care se numără şi Liga Drepturilor Omului.

Bardot, în vârstă de 73 de ani, nu a fost prezentă la audierea de marţi, din cauză că "îi este dificil să se deplaseze", fosta actriţă suferind de artroză la şold. Ea a adresat o scrisoare tribunalului în care a scris: "Sunt scârbită din cauza hărţuirilor la care sunt supusă" din partea acestor asociaţii.

"Voi tăcea doar atunci când vor înceta să îmbete animalele" supuse ritualului sacrificării, a adăugat actriţa, spunând apoi că este "obosită şi plictisită".

"Şi eu sunt obosită şi plictisită", i-a răspuns procurorul, amintind de alte patru condamnări ale lui Brigitte Bardot pentru fapte similare, din 1997.

Tribunalul va da verdictul pe 3 iunie.

Bardot, care se consacră apărării drepturilor animalelor de peste 20 de ani, a fost condamnată, în 2004, la plata unei amenzi de 5.000 de euro pentru incitare la ură rasială în cartea sa "Un strigăt în tăcere".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Brigitte Bardot riscă două luni de închisoare pentru incitare la ură.
 Vizualizări articol: 571 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Brigitte Bardot riscă două luni de închisoare pentru incitare la ură0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Of doamne ... trimis de
(17 apr 2008, 11:55:44
...fosta ?...da ce a fost calugarita si nu mai este ?! O actrita a fost si este ! Puteati scrie Actrita Brigette Bardot ...a fost si va ramine .

Si are dreptate ...mi s-a cam acrit cu drepturile lui ala si celalalt si tot asa .Ea este frantuzoaica si cere cei care vin ,,cu cersitul,,in Franta sa respecte dorintele francezilor .Iar daca judecatoare spune ca este plictisita ...sint curios ...ce ,,nationalitate conlocuitoare este,, ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei