Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 mai 2024 - Anul XXIX, nr. 103 (8632)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5772 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Competiție

Cercetarea doctorală din cadrul Universităţii Suceava, premiată în Republica Moldova

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cercetarea doctorală din cadrul Şcolii Doctorale de Ştiinţe Socio-Umane a Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV), domeniul Contabilitate, a fost recompensată la cel mai înalt nivel ştiinţific de către Agenţia Naţională de Asigurare a Calităţii în Educaţie şi Cercetare (ANACEC) din Republica Moldova, la finele lui aprilie, în cadrul Concursului Naţional „Teza de excelenţă a anului 2023”.

Competiţia a premiat două teze de doctor habilitat de excelenţă şi nouă teze de doctorat de excelenţă, de gradul I, II şi III, în domeniile: Ştiinţe ale naturii şi vieţii, Știinţe reale şi tehnice şi Știinţe socio-umane.

Astfel, ANACEC a oferit premiul „Sergiu Chircă” Monicăi Laura Zlati, doctor în Ştiinţe Economice al Academiei de Studii Economice a Moldovei (ASEM), pentru Teza de doctor de Excelenţă Gradul I “Analiza şi evaluarea pachetului de politici contabile prin metode şi proceduri statistice”, specialitatea Contabilitate, audit, analiză economică.

Teza a fost realizată sub îndrumarea prof. univ. dr. habil. Veronica Grosu, de la Universitatea ”Ştefan cel Mare” din Suceava, şi de către dr. conf. univ. Svetlana Mihăila, din cadrul ASEM.

Teza de doctorat menţionată se înscrie în linia bunelor relaţii de colaborare între USV şi ASEM, în ceea ce priveşte cercetarea doctorală realizată în cotutelă ştiinţifică.

De altfel, Monica Laura Zlati este primul doctor în ştiinţe economice care a elaborat şi susţinut teza de doctorat în cotutelă, conform parteneriatului la nivelul studiilor universitare de doctorat dintre USV şi ASEM.

Diplome de merit conducătorilor ştiinţifici

De asemenea, ANACEC a oferit şi diplome de merit conducătorilor ştiinţifici ai tezei, respectiv prof. univ. dr. habil. Veronica Grosu, de la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, şi dr. conf. univ. Svetlana Mihăila, din cadrul ASEM.

„Oferirea acestui premiu de către Agenţia Naţională de Asigurare a Calităţii în Educaţie şi Cercetare (ANACEC) reprezintă pentru noi o dovadă vie a calităţii cercetării ştiinţifice realizate în cadrul Şcolii Doctorale de Științe Sociale, domeniul de doctorat Contabilitate, o recompensă pentru munca şi pentru tot efortul depus în coordonarea doctoranzilor noştri. Mă bucură nespus de mult acordarea acestui premiu şi suntem cu toţii mândri de succesul obţinut în cercetarea doctorală. Acest premiu reprezintă o motivaţie în plus ca şi pe viitor să depunem eforturi susţinute în munca de cercetare şi în realizarea unor cercetări ştiinţifice cât mai valoroase”, a declarat prof. univ. dr. habil. Veronica Grosu, directorul Departamentului de Contabilitate, Audit şi Finanţe din cadrul Facultăţii de Economie, Administraţie şi Afaceri (FEAA) a USV.

Directorul Şcolii Doctorale de Ştiinţe Socio-Umane a ASEM, prin vocea dr. conf. univ. Svetlana Mihaila, a ţinut să mulţumească ANACEC pentru premiul oferit şi de asemenea să mulţumească USV pentru toată susţinerea şi suportul oferit în munca de cercetare doctorală. 

„Aducem sincere mulţumiri ANACEC pentru premiul oferit şi mulţumim USV pentru tot suportul tehnic şi logistic oferit pentru munca de cercetare. De asemenea, mulţumirile mele speciale se îndreaptă şi către doamna prof. univ. dr. habil. Veronica Grosu, alături de care am coordonat o teză de excelenţă. Suntem tare mândre de Monica, de teza realizată şi de premiul oferit”, a spus aceasta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cercetarea doctorală din cadrul Universităţii Suceava, premiată în Republica Moldova.
 Vizualizări articol: 364 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cercetarea doctorală din cadrul Universităţii Suceava, premiată în Republica Moldova0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei