Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 mar 2024 - Anul XXIX, nr. 67 (8596)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dosar DIICOT

„Lili”, traficanta care a continuat să vândă droguri după ce soțul ei, Marcel „Strong”, a ajuns la pușcărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Între cei 16 arestați din dosarul privind grupările de traficanți de droguri anihilate săptămâna trecută în urma unei ample acțiuni a procurorilor de la DIICOT, Serviciul Teritorial Suceava, se află și Liliana-Ionica Manoliu, în vârstă de 36 de ani, din Gura Humorului. Față de ceilalți arestați din dosar atrage atenția că aceasta figurează ca recidivistă, tot pe linia traficului de droguri.

”Lili” a fost condamnată definitiv în august 2022 la 2 ani, 8 luni și 20 de zile de închisoare pentru trafic de droguri, pedeapsa fiind suspendată de judecători, cu un termen de încercare de 3 ani de zile, în care femeia în vârstă de 36 de ani nu mai avea voie să se ”întâlnească” cu legea penală.

 

Continuatoarea lui Marcel ”Strong”, liderul traficanților din zona Humor

Femeia este soția lui Marcel Mihai Manoliu, zis ”Talanul”, cunoscut sub numele de Marcel ”Strong”, unul dintre dealerii cei mai cunoscuți de etnobotanice din județ. Acesta execută o pedeapsă de 4 ani și 10 luni de închisoare.

Marcel „Strong” s-a făcut cunoscut după ce a participat cu succes la emisiunea „Românii au talent” de la Pro TV, unde a impresionat prin forţă după ce a făcut genuflexiuni cu o bară pe care erau aşezate patru fete. În cadrul emisiunii TV el şi-a recunoscut trecutul infracţional, anii staţi după gratii, inclusiv pentru o tentativă de omor.
Conform anchetei DIICOT, pe zona Humor, în cercurile de consumatori, Marcel Manoliu era perceput ca lider incontestabil.
Din cercetările procurorilor a rezultat că soţii Manoliu procurau şi vindeau substanţele susceptibile a avea efect psihoactiv, atât direct de la locuinţa acestora, din oraşul Gura Humorului - Voroneţ, cât şi prin intermediul altor membri ai grupării.

 

Etnobotanice, dar și droguri de mare risc, vândute unor dealeri care erau deja monitorizați de polițiștii Antidrog

Datele structurilor Antidrog arată că soția acestuia a reînceput activitatea infracțională cel puțin din octombrie 2022, așadar la puțin timp după ce a fost condamnată pentru trafic de droguri, dar cu suspendare.

În urma monitorizărilor din dosar a reieșit că în mai multe rânduri dealeri de droguri din Suceava s-au deplasat la domiciliul acesteia din Voroneț, de unde au cumpărat etnobotanice și droguri de mare risc.

De exemplu, în perioada 3-7 octombrie 2022, inculpata ar fi vândut diferite cantități de droguri de mare risc, în amestec cu produse psihoactive, inculpaților Kevin Moriss Cioban și Ciprian Strugaru.   

Kevin Cioban, arestat și el în acest dosar, ar fi cumpărat de la ”Lili” 9,08 grame de fragmente vegetale, ambalate în 129 de pliculețe, analizele de laborator indicând ulterior că drogurile erau un amestec de 4F-MDMB-Binaca – drog de mare risc și de ADB-BUTINACA (produs psihoactiv).

Și în perioada 9-11 octombrie 2023, alți trei inculpați ar fi cumpărat produse psihoactive de la aceeași adresă din Gura Humorului, în scopul traficării mărfii pe raza municipiului Suceava.

O parte din dealerii care făceau ”naveta” Gura Humorului – Suceava erau însă deja monitorizați de structurile Antidrog, astfel că ”Lili” a picat și ea în mâna anchetatorilor.   

De exemplu, Kevin Moriss Cioban conducea fără permis, iar pe lângă traficul de droguri are de răspuns și pentru șase infracțiuni de conducere fără permis.

În total, în noul dosar, Lili Manoliu este pusă sub acuzare pentru 6 fapte de trafic cu etnobotanice, plus 2 de trafic de droguri de mare risc.

 

Traficul de droguri în perioada de încercare îi poate aduce o pedeapsă mare 

Femeia în vârstă de 36 de ani a fost arestată în cadrul acțiunii de săptămâna trecută, fiind acuzată așadar că era unul dintre traficanții care alimentau dealerii de pe piața din municipiul Suceava.

Situația ei juridică este mult mai complicată, având în vedere că a comis noile infracțiuni în termenul de încercare stabilit de judecători în dosarul precedent. Asta înseamnă că, dacă va fi găsită vinovată, va executa, pe lângă noua pedeapsă, și prima condamnare, respectiv cea de 2 ani, 8 luni și 20 de zile de închisoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Lili”, traficanta care a continuat să vândă droguri după ce soțul ei, Marcel „Strong”, a ajuns la pușcărie.
 Vizualizări articol: 5046 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 5 voturi
„Lili”, traficanta care a continuat să vândă droguri după ce soțul ei, Marcel „Strong”, a ajuns la pușcărie4.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei