Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 mar 2024 - Anul XXIX, nr. 61 (8590)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Vendetă personală

Un florar, tată a patru copii, amendat din nou de șeful de post, cu sancțiunea maximă, în prima zi în care a scos marfă la vânzare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un florar atestat din Dumbrăveni se declară exasperat de atitudinea pe care o manifestă față de el șeful de post din comună, iar o analiză atentă a cazului ne face să credem că omul legii a ajuns deja la o vendetă personală cu localnicul.

În luna iunie a anului trecut, florarul Dan Ursu, tată a patru copii, a încasat o amendă de 3.045 de lei de la șeful de post Petru Fodor.

Atunci, Dan Ursu scosese la vânzare câteva zeci de ghivece de flori într-o parcare aflată chiar lângă sediul Postului de Poliție Dumbrăveni, un loc în care Primăria Dumbrăveni și-a dat acordul pentru ca localnicii să poată vinde produse din serele locale.

E drept, spațiul nu era autorizat pentru comerț, astfel că florarul a fost amendat pentru ”practicarea actelor de comerț pe trotuar sau pe acostament, în parcările amenajate sau pe partea carosabilă, în condițiile în care acestea ar afecta siguranța circulației pietonilor și vehiculelor”.

Sancțiunea dată de șeful de post a fost nedreaptă cel puțin sub aspect moral față de un om cunoscut ca gospodar în Dumbrăveni și care își ține familia cu patru copii minori în mare parte din sera de flori și răsaduri în care cu toții muncesc.

Dan Ursu s-a plâns atunci peste tot, inclusiv la primarul din Dumbrăveni și a făcut și obiectul unui articol din Monitorul de Suceava.

 

  • Florarul a încasat amenda maximă, în prima zi de comerț autorizat de Primăria Dumbrăveni 

 

La 1 martie 2024, Primăria Dumbrăveni a autorizat 5 spații marcate pentru ca florarii locali să poată desfășura comerț stradal.

Cele 5 puncte au fost marcate, iar la unul dintre ele a venit cu flori la vânzare și Dan Ursu. Chiar atunci, în prima zi, șeful de post Petru Fodor a venit în control la Dan Ursu. De această dată nu s-a mai putut pune problema de comerț neautorizat, dar...

Polițistul a constatat, conform procesului-verbal de sancționare, că deși comerțul s-a desfășurat în locul anume amenajat, ”florarul nu a avut asupra sa fila completată din carnetul de producător, filă care reprezintă documentul justificativ al desfacerii mărfii”.

Polițistul i-a aplicat lui Dan Ursu o amendă de 4.000 de lei, din care poate achita o jumătate din minim, adică 1.500 de lei.

Așadar, polițistul Petru Fodor i-a aplicat florarului amenda maximă prevăzută de lege (între 3.000 și 4.000 de lei), în prima zi de comerț a florarului în acel loc.

Deși florarul nu avea completată acea filă, vă lăsăm pe voi, cei care citiți, să apreciați dacă polițistul a procedat sau nu corect.

 

  • Un polițist cu experiență, dar...

 

De altfel, Dan Ursu spune că polițistul nu s-a ascuns să îi sugereze că amenda este un „răspuns” pentru faptul că a făcut public cazul în Monitorul de Suceava.

Petru Fodor este unul dintre polițiștii cu mare experiență de pe zona Salcea-Dumbrăveni, cunoscut pentru cazuri de furt sau tâlhărie pe care a reușit să le rezolve aproape singur.

Din păcate, în această situație, foarte puțină lume apreciază modul în care a acționat, chiar dacă probabil este acoperit de lege la ambele amenzi.

Este posibil ca florarul Dan Ursu să îl fi enervat pe domnul polițist, ”să aibă gura mare”, însă cu atât mai mult ar trebui ca omul legii să dea dovadă de mai  mult discernământ în relația cu cetățeanul.   

 

  • Florarul care are în îngrijire patru copii amenință cu greva foamei

    

”Vreau să transmit un strigăt de ajutor către superiorii domnului polițist, căci altfel voi intra în greva foamei.

Dacă cineva are o funcție publică ar trebui să fie în folosul cetățeanului, nu să își exercite funcția în scopuri răzbunătoare personale.

Vrem de la poliție siguranță și încredere, nu răzbunare și faliment.

Lăsați-mă să-mi cresc copiii, căci florăria e singura mea sursă de venit!!!!

Daca nu erau copiii la școală, 2 la liceu și 2 la școala primară, eram plecat să-mi câștig existența în altă țară, căci aici nu se poate”, și-a spus oful Dan Ursu.

Acesta i-a mulțumit primarul din Dumbrăveni, Ioan Pavăl, care a sprijinit micii întreprinzători locali creând aceste locuri pentru vânzători ambulanți și care a încercat și să medieze măcar de la distanță acest conflict.

 

  • Ambele amenzi, primite acasă, în plic

 

Florarul a precizat că în ambele cazuri a primit procesele-verbale de amendare acasă, în plic, la câteva zile după control.

În cazul ambelor amenzi apare același martor asistent.

”În acea zi de 1 martie am fost toată ziua la vânzare și putea să-mi înmâneze procesul-verbal personal, să am și eu dreptul la mențiuni, dar din păcate domnul polițist acționează așa cum vrea el”, s-a mai plâns Dan Ursu.

Acesta spune că are acum impedimente în activitatea de comerț din cauză că figurează cu debitul din amendă.      

 

  • Prima amendă, contestată în instanță în iunie. Judecătorii nu au stabilit încă un prim termen de judecată 

 

Prima amendă a fost contestată în instanță și probabil că așa se va întâmpla și cu cea de la începutul lui martie 2024.

De precizat că în cazul primei amenzi aplicate florarului există o contestație depusă de Dan Ursu la Judecătoria Suceava (în contradictoriu cu Inspectoratul de Poliție Județean Suceava), înregistrată în iunie 2023, însă magistrații nu au stabilit încă un prim termen pentru analizarea contestației florarului. Asta ca să vedem în acest articol și cum se mișcă instanțele de judecată în astfel de cazuri care ar trebui să se judece simplu și imediat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un florar, tată a patru copii, amendat din nou de șeful de post, cu sancțiunea maximă, în prima zi în care a scos marfă la vânzare.
 Vizualizări articol: 3466 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Un florar, tată a patru copii, amendat din nou de șeful de post, cu sancțiunea maximă, în prima zi în care a scos marfă la vânzare5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei