Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 mar 2024 - Anul XXIX, nr. 61 (8590)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Vizită

Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat în spaţiu, vine la Suceava, la școala din Ipotești

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Gen. Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat în spaţiu, va fi prezent la finele acestei luni la Suceava, mai exact la școala din comuna Ipotești, unde le va vorbi elevilor despre carierele viitorului, competențele secolului XXI și despre povestea zborului din urmă cu aproape 43 de ani.
Dumitru Prunariu va fi în mijlocul elevilor în data de 30 martie, acțiunea fiind parte a proiectului „Codingul - Cheia unui viitor mai bun” demarat de Școala Gimnazială Ipotești.

Temele propuse de cosmonautul român sunt „Cariere STEAM - Povestea unui zbor în spațiu” și „Carierele Viitorului - competențele secolului XXI”.

Ultima vizită la Suceava a gen. Dumitru Prunariu a fost în mai 2017, la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava.

Acesta a venit către studenți cu un mesaj de stimulare și promovare a cunoașterii, a expus o serie de informaţii interesante din domeniul cosmic, precum şi câteva mărturisiri legate de experienţa sa din spaţiu.

Dumitru Prunariu a participat, în luna mai 1981, la misiunea Soiuz 40 din cadrul programului spaţial Intercosmos şi a petrecut în spaţiu 7 zile, 20 de ore şi 42 de minute.

  • Proiect pentru promovarea programării și activităților legate de tehnologie

 

Proiectul „Codingul - Cheia unui viitor mai bun”, de la școala din Ipotești, se va desfășura în perioada 26-30 martie și va beneficia și de prezența altor specialiști cu experiență.

De asemenea, elevi și profesori vor participa la o serie de activități de învățare și cursuri (12 ore pentru elevi, 11 ore pentru profesorii de învățământ primar și 11 ore pentru profesorii de învățământ secundar).

Prof. Daniela Lungoci, de la școala din Ipotești, a arătat că acest proiect „își propune promovarea activității de programare în rândul elevilor și al profesorilor, să deschidă noi drumuri în cariera STEAM (Științe, Tehnologii, Inginerie, Artă și Matematică) pentru tânăra generație.

Scopul acestuia este derularea unor acțiuni comune între instituțiile implicate, prin care se dorește informarea și popularizarea beneficiilor utilizării conceptului de <programare>, crearea unui context pentru predarea și învățarea disciplinelor cuprinse în sfera științelor STEM Științe (fizică, chimie, biologie, geografie), Tehnologie, Inginerie și Matematică prin schimburi de bune practici între școlile din județul Suceava”.

60 de elevi de ciclul primar și secundar și 40 de cadre didactice din învățământul preuniversitar vor participa la activități: prezentarea de platforme educaționale: EUCodeWeek, Bit&R, Curipode, Magic School; ateliere de programare, construcție jocuri pentru elevi și profesori; jocuri offline de gândire computațională; prezentare de noutăți în domeniul Tehnologiei și aplicațiile în educație; atelier de robotică; atelier de printare 3D.

De asemenea, prof. Daniela Lungoci a mai arătat că proiectul urmărește „să promoveze gândirea computațională, programarea și activitățile legate de tehnologie; să confere programării mai multă vizibilitate; să le arate tinerilor și adulților cum dăm viață ideilor cu ajutorul programării; să reunească oameni motivați pentru a explora și a afla despre lumea digitală; să dezvolte competențe profesionale în domeniul programării”.

Parteneri în proiect: Inspectoratul Județean Suceava, Casa Corpului Didactic Suceava, Școala Gimnazială Ipotești, Colegiul Național „Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc, ASSIST, Bit&R și Caravana cu lilieci. Acțiunea este finanțată de Comisia Europeană, în cadrul proiectului EUCodeWeek.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat în spaţiu, vine la Suceava, la școala din Ipotești.
 Vizualizări articol: 1654 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat în spaţiu, vine la Suceava, la școala din Ipotești5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei