Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 48 (8577)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dosar penal

Poliția și Parchetul fac cercetări în cazul clubului Foresta Suceava pentru evaziune fiscală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ceea ce trebuia făcut de multă vreme se întâmplă abia acum. Polițiștii de la Serviciul Economic și procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava au deschis un dosar penal în cazul clubului de fotbal Foresta Suceava. Este vizată infracțiunea de evaziune fiscală, și asta pentru că sunt suspiciuni rezonabile privind modul cum s-au ”topit” banii virați de Primăria Suceava. Pentru a documenta acest caz, polițiștii de la Economic au solicitat și o serie de documente de la Primăria Suceava, în special legate de deconturile pentru tranșele de bani acordate către ACS Foresta. De asemenea, au existat întrebări legate și de modul în care este folosit stadionul de către echipa de fotbal.

Foresta Suceava este ca și desființată după ce a acumulat datorii de circa 1,9 milioane de lei, a rămas fără jucători, fără antrenor și a început să fie și depunctată. Între timp, conducerea clubului, prin vocea președintelui executiv Andrei Ciutac, a anunțat că a acționat în instanță Primăria Suceava, de la care solicită suma de 1,6 milioane de lei. Banii reprezintă tranșele neachitate de administrația locală în cursul anului 2023, așa cum era prevăzut în contractul încheiat între ACS Foresta și Primăria Suceava. Procesul s-a finalizat într-o primă fază, în sensul că magistrații Secției a II-a Civilă de la Tribunalul Suceava au constatat că nu au competența materială de a judeca această cauză, motiv pentru care au trimis dosarul la Secția I Civilă. Până ieri, nu era stabilit încă un termen de judecată.

Pentru Foresta Suceava momentul actual înseamnă practic capăt de drum. Echipa a fost deja penalizată cu 6 puncte pentru că nu l-a plătit pe antrenorul Ionuț Moșteanu, iar cum bani la club nu sunt, Comisia de Disciplină a FRF va trece la noi ajustări, astfel încât echipa va rămâne fără zestrea de puncte acumulată în teren.

Oricum, pentru că nu are jucători, antrenor și conducere, echipa nu s-a reunit, așa încât cu siguranță nu se va putea prezenta la meciurile din campionat. Or, la două neprezentări consecutive se va ajunge la excluderea din competiția Ligii a III-a. Asta dacă nu cumva cei de la Foresta vor trimite o adresă către FRF prin care să anunțe forfait-ul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliția și Parchetul fac cercetări în cazul clubului Foresta Suceava pentru evaziune fiscală.
 Vizualizări articol: 1261 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Poliția și Parchetul fac cercetări în cazul clubului Foresta Suceava pentru evaziune fiscală5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei