Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 37 (8566)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă... Perioada 15 – 21 februarie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
  • Expoziția-eveniment „Nicolae Iorga – 150 de ani de la naștere”, la Muzeul de Istorie

 

Piese excepționale din colecția inestimabilă Iorga-Pippidi sunt expuse la Muzeul de Istorie din municipiul Suceava și vor putea fi admirate în perioada februarie-martie. Vernisajul expoziției-eveniment „Nicolae Iorga – 150 de ani de la naștere” a avut loc marți, 6 februarie. Cei care doresc să viziteze expoziția trebuie să știe că un bilet pentru adulți costă 10 lei, pentru pensionari: 5 lei, iar pentru elevi/studenți: 2,5 lei.

  • Expoziția „Vizual - Armonic 2”, la Galeria de Artă USV

 

Artista Claudia Maria Prelipcean a expus peste 60 de lucrări de artă plastică contemporană la Galeria de Artă a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, Corpul A, etajul I, lucrări ce pot fi admirate până pe 28 februarie. Expoziția de pictură și grafică, intitulată „Vizual - Armonic 2”, cuprinde lucrări realizate de artistă în perioada 2021-2023.

  

  • Expoziție de pictură, la Centrul Cultural Bucovina

 

40 de lucrări realizate de artiștii Iosif Csukat și Ovidiu Ambrozie Bortă - BOA pot fi admirate, până pe 29 februarie, la parterul Centrului Cultural Bucovina.

 

  • ”Pe aripi de cântec”, expoziție dedicată compozitorului Ciprian Porumbescu, la Muzeul de Istorie

 

La Muzeul de Istorie este deschisă expoziția de artă plastică „Pe aripi de cântec”, expoziție dedicată compozitorului Ciprian Porumbescu. Au expus 17 membri ai UAPR - Filiala Suceava, invitați din Filiala UAPR București (Marilena Murariu, Mihai Gavril) și Liviu Suhar din Filiala UAPR Iași. 

 

  • Expoziția „Așa cum pământul se iubește cu tălpile”, la Muzeul Arta Lemnului

 

La Muzeul Arta Lemnului (MAL) Câmpulung Moldovenesc puteți vizita, până pe 18 februarie 2024, Expoziția de artă plastică „Așa cum pământul se iubește cu tălpile”, realizată de artista Raluca Nicolaescu. Expoziția este cu vânzare. Artista din București a expus la Câmpulung Moldovenesc 15 lucrări, care sunt însoțite, în mod inedit, de câte o poveste ce este imprimată și expusă alături de fiecare tablou.

 

Joi, 15 februarie

 

  • Moment dedicat lui Geo Bogza – 116 ani de la naștere - „A gândi continuu și a răsgândi discontinuu lumea...”, la Biblioteca Bucovinei

Ziua Națională a Lecturii va fi marcată, joi, 15 februarie 2024, la ora 10:00, la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, Sala de Artă „Elena Greculesi”, cu un moment dedicat lui Geo Bogza – 116 ani de la naștere - „A gândi continuu și a răsgândi discontinuu lumea...”, prelegere susținută de Alexandru Ovidiu Vintilă, președinte al Societății Scriitorilor Bucovineni (SSB).

Nu vor lipsi lecturi din poezia lui Geo Bogza. Moderatorul acțiunii culturale va fi Gheorghe-Gabriel Cărăbuș, managerul Bibliotecii Bucovinei.

 

Sâmbătă, 17 februarie

 

  • Istoricul Armand Goșu, la Gura Humorului

Istoricul Armand Goșu, reputat expert din România în spațiul ex-sovietic, vine sâmbătă, 17 februarie 2024, la Gura Humorului. La ora 15.00, la Casa de Cultură din Gura Humorului, Armand Goșu va lansa cartea „Putin împotriva Occidentului. Războiul din Ucraina și noua ordine mondială”. Lansarea va fi completată de o dezbatere cu privire la viitorul lumii în contextul agresiunii rusești, moderată de Ovidiu Lazăr, la care vor mai participa profesoara de istorie Octavia Fortună, de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, și profesorul universitar Daniel Condurache. Întâlnirea se va încheia cu o sesiune de autografe, susținută de istoricul Armand Goșu.

 

  • Festivalul de șah rapid pentru elevi „Cuza Open”, ediția a IV-a

 

Festivalul de șah rapid pentru elevi „Cuza Open”, ediția a IV-a, se va desfășura, sâmbătă, 17 februarie 2024, la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava. Nu se percepe taxă de participare. Înscrierile se fac pe bază de invitații: telefon și Whatsapp 0753 592 097 - Ailincăi Doru, e-mail:contact@sahsv.ro.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă... Perioada 15 – 21 februarie.
 Vizualizări articol: 515 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unde fugim de-acasă... Perioada 15 – 21 februarie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei