Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 33 (8562)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Periculos

Din cerșetor s-a transformat în tâlhar pe străzile Sucevei: a pus la pământ un bătrân și i-a luat banii și telefonul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Individul din Șcheia arestat pe 7 februarie pentru tâlhărie a comis cel puțin două fapte care arată potențialul periculos pe care îl avea. Suntem în măsură să revenim cu detalii despre faptele comise de Gheorghe Ioan Solomon, din Șcheia, conform anchetei polițiștilor suceveni.

Fapta pentru care s-a strâns probatoriul cel mai solid și pentru care a fost de altfel arestat Solomon a fost comisă în Burdujeni. Un bărbat a fost abordat de un tânăr care inițial cerșea și care i-a cerut 2 lei. Cerșetorul s-a transformat ulterior în tâlhar, după cum vom detalia mai jos.

 

  • I-a cerut 2 lei, întâi mieros, apoi mai hotărât, după care și-a luat singur bani de la victimă

 

Pe 25 ianuarie, în jurul orei 13.30, polițiștii Secției Burdujeni au fost sesizați direct de către un bărbat care a declarat că în ziua anterioară un bărbat necunoscut, care cerșea prin Burdujeni, zona Orizont, i-a sustras telefonul și suma de 100 de lei.

Din relatarea bărbatului, întărită ulterior și de probatoriu, a rezultat că acesta a mers la o carmangerie de pe Calea Unirii, iar în zona ușii de acces a fost abordat de un bărbat care i-a cerut 2 lei. Bărbatul a spus că l-a refuzat politicos pe cerșetor și că a plecat spre un centru de recoltare analize din apropiere, pentru a-și face o programare.

După ce a ieșit și din acest laborator, suceveanul s-a așezat pe o bancă din apropiere, verificând ce are prin genată. În acel moment, de el s-a apropiat același necunoscut, care i-a solicitat pe un ton mai răstit 2 lei. Bărbatul l-a refuzat din nou și, când s-a ridicat de pe bancă, a fost îmbrâncit destul de puternic, cât să cadă la sol.

Autorul s-a aplecat asupra victimei și i-a luat telefonul mobil și suma de 100 de lei, pe care aceasta o avea în buzunarul superior stâng al hainei, după care a fugit.

Deși sesizați a doua zi, polițiștii au mers cu bărbatul victimă în teren, au stabilit cu exactitate traseul urmat de el și de autor și au căutat imagini video. 

 

  • Un adolescent de 17 ani a dat, de frică, ce avea mai bun asupra sa unui tâlhar cu semnalmente asemănătoare

 

În timp ce anchetatorii adunau date cu privire la autorul faptei din Burdujeni, pe 3 februarie, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată de către un adolescent în vârstă de 17 ani, care a anunțat că un bărbat necunoscut l-a amenințat cu acte de violență și i-a sustras mai multe bunuri.

Pe 1 februarie, în jurul orei 21.30, tânărul de 17 ani se afla pe bulevardul George Enescu, în fața blocului T93, și a fost acostat de un individ de etnie romă care a început să îl amenințe și care i-a cerut să îi dea bunurile pe care le are asupra sa.

De frică, tânărul i-a dat autorului 2 lănțișoare din inox pe care le avea la gât, unul dintre ele cu pandantiv cu Crucifix, suma de 50 de lei și o pereche de căști.

Semnalmentele oferite au coincis, astfel că Solomon este principalul suspect și în acest caz de tâlhărie.

Cercetările sunt continuate de polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale Suceava în cadrul dosarului penal de tâlhărie calificată.

 

  • Arestat preventiv pentru 30 de zile pentru tâlhărie. Tată de copii minori

 

După percheziții și audieri, pe 7 februarie, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului, pe o perioadă de 30 de zile, pentru infracțiunea de tâlhărie.

Judecătorii au admis propunerea și au emis mandat de arestare pentru 30 de zile.

Judecătorii au înaintat și o adresă către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Suceava, în vederea verificării situaţiei minorilor din familia inculpatului şi, dacă se impune, luarea măsurilor legale de ocrotire faţă de copii.

Vineri, 9 februarie, la Tribunalul Suceava s-a judecat și contestația inculpatului, care a solicitat prin avocatul din oficiu o măsură mai blândă față de arestul preventiv.

Tribunalul Suceava a respins contestația și a menținut mandatul de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Din cerșetor s-a transformat în tâlhar pe străzile Sucevei: a pus la pământ un bătrân și i-a luat banii și telefonul.
 Vizualizări articol: 1559 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Din cerșetor s-a transformat în tâlhar pe străzile Sucevei: a pus la pământ un bătrân și i-a luat banii și telefonul5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei