Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 33 (8562)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Șansă la viață

34 de oameni cu afecțiuni ale inimii au fost salvați prin implantarea de stimulatoare cardiace la Spitalul Clinic de Urgență din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Echipa medicală a Laboratorului de Stimulatoare Cardiace din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, dat în folosință în luna octombrie a anului trecut, a salvat până la acest moment 34 de oameni cu afecțiuni ale inimii, prin implantarea de stimulatoare cardiace, a informat, vineri, printr-un comunicat de presă, managerul unității medicale, dr. Alexandru Calancea. Procedurile au fost efectuate atât în regim de urgență, cât și la pacienți internați prin programare. Din luna ianuarie a acestui an s-a inițiat și activitatea de control a stimulatoarelor cardiace în regim ambulator.

Dr. Calancea a declarat că „investiția de aproximativ 600.000 euro a Consiliului Județean Suceava în acest laborator își dovedește importanța, până la data prezentă fiind salvate peste 30 de vieți omenești”.

Echipa laboratorului este formată din doi medici, dr. Ciprian Mitric și dr. Paul Mihai Boarescu, și asistenta Lăcrămioara Blanariu.

Dr. Calancea a precizat că în prezent costurile acestor proceduri sunt asigurate în întregime din fondurile proprii ale spitalului, dar se fac toate eforturile pentru includerea în programul național de sănătate pentru implantul stimulatoarelor cardiace. De asemenea, în planul de dezvoltare al Compartimentului de Cardiologie Intervențională se află și înființarea unui laborator de ablații cardiace, un tratament modern al tulburărilor de ritm cardiac.

„Prin investițiile majore ale Consiliului Județean, Spitalul Clinic Județean de Urgență <Sf. Ioan cel Nou> Suceava ține pasul cu dezvoltarea rapidă a medicinei moderne, răspunde prompt tuturor cerințelor pacienților, oferindu-le un act medical de înaltă calitate”, a mai spus managerul Spitalului Clinic de Urgență din Suceava, dr. Alexandru Calancea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 34 de oameni cu afecțiuni ale inimii au fost salvați prin implantarea de stimulatoare cardiace la Spitalul Clinic de Urgență din Suceava.
 Vizualizări articol: 864 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
34 de oameni cu afecțiuni ale inimii au fost salvați prin implantarea de stimulatoare cardiace la Spitalul Clinic de Urgență din Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei