Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 287 (8511)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Evenimente

Manifestări cultural-artistice, sportive şi comemorative organizate de Primăria Fălticeni în luna decembrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Orășelul Copiilor, o atracție spectaculoasă din municipiul Fălticeni, și-a deschis porțile în ajun de Moș Nicolae, pe 5 decembrie, odată cu aprinderea iluminatului festiv din oraș. Dacă până acum scaunul lui Moș Crăciun, căsuțele și jucăriile pentru cei mici erau amplasate în fața clădirii primăriei, anul acesta ele se află în Parcul Prefecturii, din vecinătatea Muzeului de Artă „Ion Irimescu”. Tot aici au fost montate ornamente de iarnă și brazii cu becuri colorate, orășelul de poveste fiind de neratat mai ales de cei mici.

Deschiderea Orășelul Copiilor și aprinderea iluminatului festiv dau startul programului organizat de Primăria și Consiliul Local al municipiului Fălticeni în perioada sărbătorilor de iarnă. 

Pe 16 decembrie, de la ora 10.00, la Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” se va desfăşura a X-a ediţie a Concursului „Christmas Dance”, competiție la care vor participa aproximativ 300 de elevi şi preşcolari din municipiul Fălticeni. Tot pe 16 decembrie, în Sala de sport „Gabriel Udişteanu”, se va desfăşura ediţia a XIV-a a concursului „Cupa Iernii” la tenis de masă, competiţie organizată de ACS „Şomuz” Fălticeni, în parteneriat cu Primăria şi Consiliului Local Fălticeni şi Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Suceava.

Pe 17 decembrie, în Sala de sport „Gabriel Udişteanu” se va desfăşura ediţia a IX-a a Cupei ”Moş Crăciun” la tenis de câmp, concurs organizat de ACS „Nada Florilor” Fălticeni, cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Fălticeni. Vor participa 60 de copii care practică acest sport, 10 dintre ei fiind medaliați (7 medalii de aur și 3 de bronz) la Turneul Campionilor FRT Tenis 10 & Teens, desfășurat în perioada 2-3 decembrie, la Brașov.

 

„Șezătoarea, punte între generații”

 

Pe 18 decembrie, la Muzeul Apelor „Mihai Băcescu”, va avea loc vernisajul expoziției de fotografie „Sărbători de iarnă la Fălticeni” și al expoziției de șervețele „Bucurie pe hârtie”.

În perioada 18-22 decembrie, în curtea și în holul Muzeului de Artă „Ion Irimescu”, preşcolari şi elevi de la şcolile din municipiul Fălticeni vor prezenta obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou.

Pe 20 decembrie, la ora 14.00, Muzeul Apelor „Mihai Băcescu” va găzdui un eveniment cultural deosebit. Sub îndrumarea preotului profesor Constantin Feștilă, Cercul de folclor „Veșnicia s-a născut la sat”, de la Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu”, va prezenta proiectul „Șezătoarea, punte între generații”.

Pe 22 decembrie, începând cu ora 12.00, va avea loc comemorarea eroilor Revoluţiei din 1989. Vor fi depuse coroane de flori la „Monumentul Eroilor Revoluţiei” situat pe strada 2 Grăniceri, la mormântul eroului Ioan Bute, din curtea Catedralei Ortodoxe pe Stil Vechi, şi la mormântul eroului Ionel Pascal, din Cimitirul Oprişeni.

Pe 23 decembrie, ora 18.00, Moş Crăciun va veni cu daruri pentru copii. Cadourile vor fi împărțite, începând cu ora 18, pentru sute de copii din Fălticeni, la foișorul din Parcul Prefecturii.

Pe 31 decembrie, între orele 9.00-15.00, în curtea interioară a Muzeului de Artă „Ion Irimescu”, vor fi primiţi urători din municipiul Fălticeni şi din comunele limitrofe. La ora 24.00, în Piaţa „Nada Florilor” va avea loc un foc de artificii.

 

Moş Crăciun vine cu daruri la copii

 

Primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, ne-a spus:„Agenda manifestărilor pentru luna decembrie 2023 cuprinde evenimente devenite deja tradiţie în localitatea noastră, dar şi competiţii sportive. În ultimii ani au devenit tradiţionale două concursuri sportive, unul de tenis de masă, dedicat tinerilor şi adulţilor, înscris în calendarul Circuitului Naţional Amatur, şi un concurs de tenis de câmp dedicat copiilor. Anul acesta organizăm ediţia a X-a a concursului de dans <Christmas Dance>, pentru copiii din municipiul Fălticeni şi de la şcolile din zonă. Primirea colindătorilor şi urătorilor la primărie este o tradiţie de peste 30 de ani, la fel întâlnirea cu Moș Crăciun și împărțirea darurilor copiilor, care anul acesta vor avea loc în foișorul din Parcul Prefecturii, și focul de artificii”.

Orășelul Copiilor și iluminatul festiv vor fi păstrate până pe 19 ianuarie, data la care este sărbătorită Boboteaza pe stil vechi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Manifestări cultural-artistice, sportive şi comemorative organizate de Primăria Fălticeni în luna decembrie.
 Vizualizări articol: 544 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Manifestări cultural-artistice, sportive şi comemorative organizate de Primăria Fălticeni în luna decembrie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei