Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 246 (8470)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9746 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5756 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...Perioada 19 – 25 octombrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
  • Expoziția Taberei de pictură a Muzeului Național al Bucovinei

 

Expoziția Taberei de pictură a Muzeului Național al Bucovinei, desfășurată la Mănăstirea Humorului, poate fi vizitată, în perioada 24 octombrie – 15 noiembrie 2023, între orele 10:00-18:00, de marți până duminică, la Muzeul de Istorie Suceava, în spațiile Foaier și Cafeteria. Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 3 noiembrie 2023, la ora 13:00, în Foaierul Muzeului de Istorie.

 

  • Procesiune

 

Racla care adăpostește moaștele Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava va fi purtată în procesiune, în zilele de 23 și 24 octombrie 2023, în cele cinci protopopiate din cuprinsul eparhiei, Suceava I, Suceava II, Rădăuți, Câmpulung Moldovenesc și Fălticeni, „pentru a aduce lumină în sufletele celor care îl cinstesc pe cel dintâi ocrotitor al Moldovei”.

 

  • „Simpozionul Național Ciprian Porumbescu, promotor al culturii române şi al valorilor religioase”

 

În perioada 19-21 octombrie 2023, la Centrul Eparhial Suceava va avea loc „Simpozionul Național Ciprian Porumbescu, promotor al culturii române şi al valorilor religioase”. Proiectul, finanțat cu sprijinul financiar al Secretariatului General al Guvernului, este organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic de Sectorul Cultural al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

 

Joi, 19 octombrie

 

  • Concertul „Folk la Vatra”, la Vatra Dornei

 

La Casa de Cultură „Platon Pardău” Vatra Dornei va avea loc joi, 19 octombrie 2023, de la ora 18:00, concertul „Folk la Vatra”, susținut de artiștii Adrian Bezna, Walter Ghicolescu și Sorin Poclitaru. Biletele s-au pus în vânzare la Casa de Cultură. Un bilet costă 50 de lei.

 

 

  • Proiecție film „Copiii Supraviețuitorilor”, la Muzeul de Istorie

 

„Copiii Supraviețuitorilor” este genericul sub care, în acest an, Muzeul Național al Bucovinei marchează Ziua Holocaustului, în memoria populației evreiești deportate forțat, în principal din Basarabia și Bucovina, pe 9 octombrie 1941, acum 82 de ani. Activitățile organizate în cadrul evenimentului se vor desfășura la Muzeul de Istorie Suceava, în zilele de 18 și 19 octombrie 2023, cu începere de la ora 10:00. Moderatorul evenimentului este profesorul Sorin Golda, președintele Comunității Evreilor din Suceava. Pe 19 octombrie 2023, la ora 9:00, Explicații în ebraică, cu referire la discuțiile/tematica din ziua precedentă, la ora 10:00, proiecție film „Copiii Supraviețuitorilor”.

  • Workshopul interactiv „Culinaris Inspiratio"

 

La Fălticeni se va organiza, joi, 19 octombrie 2023, workshopul interactiv „Culinaris Inspiratio", pentru părinții și îngrijitorii persoanelor cu dizabilități, dar și pentru studenții care studiază domeniul nutriției. La Sala de conferințe a Hotelului Turist din Fălticeni, între orele 13:00 – 15:30, workshopul va fi moderat de Oana Camelia Iațcu, asistent universitar doctorand, nutriționist dietetician autorizat, coordonator și autor al Ghidului „Alimentația în Bolile Psihice”.

  • „Momente de Regăsire", la Galeria de Artă Zamca

 

Artistul Daniel Pintilei expune „Momente de Regăsire", la Galeria de Artă Zamca. Vernisajul expoziției va avea loc joi, 19 octombrie 2023, începând cu ora 17:30. Publicul este invitat la o „călătorie artistică”, în perioada 17-31 octombrie 2023, pentru a cunoaște operele artistului Daniel Pintilei.

 

  • Seminar legat de problematica autismului, la Rădăuți

 

Asociația Institutul Bucovina organizează joi, 19 octombrie 2023, la ora 11:00, la sediul Bibliotecii Municipale „Tudor Flondor” Rădăuți, un seminar legat de problematica autismului, unde vor fi abordate subiecte legate de particularitățile și nevoile copilului cu TSA, în vederea cunoașterii dificultăților și a barierelor cu care aceștia se confruntă, dar și alte probleme legate de acest subiect. Evenimentul se va desfășura în colaborare cu Școala Gimnazială „Gheorghe Popadiuc” Rădăuți, beneficiar: Asociația Schitul Laura-Lavrente. 

 

Vineri, 20 octombrie

 

Cântăreața cheală, de Eugène Ionesco, la Teatrul „Matei Vișniec”

 

Vineri, 20 octombrie, de la ora 19:00, spectacolul Cântăreața cheală de Eugène Ionesco, în regia lui Alex Bogdan, pe scena Teatrului Municipal „Matei Vișniec”. Scenografie: Tudor Prodan. Muzică originală: Mischa Blanos. Distribuție: Clara Popadiuc, Mîndru Cătălin Ştefan, Delu Lucaci, Cosmin Panaite, Diana Lazăr, Răzvan Bănuț și copiii Tamara Ursache și Răzvan Bocăneț.

 

Sâmbătă, 21 octombrie

 

  • Concertul „My Way”, cu Horia Brenciu, la Casa de Cultură a Sindicatelor

Horia Brenciu, „un entertainer înnăscut”,și HB Orchestra Big Band vor susține, sâmbătă, 21 octombrie 2023, la ora 19:00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, concertul „My Way”, în premieră, la Suceava.

 

 

 

 

Duminică, 22 octombrie

 

Spectacolul Pisici 2

 

La ora 19:00, spectacolul Pisici 2, pe scena Teatrului „Matei Vișniec” Suceava. Este vorba despre un spectacol-concert pus la cale de Fără Zahăr. Regia muzicală: Bobo Burlăcianu.  

 

 

Luni, 23 octombrie

 

  • Lansare de carte, la Biblioteca Bucovinei

 

Volumul „Ciprian Porumbescu - În marginea imperiului”, semnat de criticul și istoricul literar Mircea A. Diaconu, profesor universitar și prorector al Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, va fi lansat, luni, 23 octombrie 2023, la ora 13:00, în Sala de Artă „Elena Greculesi” a Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera”. Prezintă: Arthur Suciu, Vlad Sibechi. Moderator: Alexandru Ovidiu Vintilă.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă...Perioada 19 – 25 octombrie.
 Vizualizări articol: 553 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unde fugim de-acasă...Perioada 19 – 25 octombrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei