Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 246 (8470)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Tomografia în Coerenţă Optică la Medoptic, decontată de Casa de Sănătate

O nouă investigație pe lista serviciilor decontate de Casa de Sănătate - TOMOGRAFIA ÎN COERENȚĂ OPTICĂ (OCT) – o investigație non-invazivă pentru pacient și cu o precizie ridicată de diagnosticare, la CLINICA OFTALMOLOGICĂ ȘI OPTICĂ MEDICALĂ MEDOPTIC.

Tomografia în coerență optică (OCT) a revoluționat modul în care sunt examinate afecțiunile oculare. OCT-ul le permite medicilor oftalmologi să vadă straturile profunde ale retinei în doar câteva secunde, permițându-le să detecteze afecțiunile retiniene.

Această investigație utilizează un laser în infraroșu pentru a realiza o scanare precisă a suprafeței retinei și a nervului optic. Rezultatele oferite de acest sistem de imagistică și analiză sunt extrem de valoroase, aducând confirmări de tip patologic care pot face diferența în diagnostic.

Există mai multe tipuri de OCT, fiecare având scopul său specific în diagnosticarea și monitorizarea anumitor afecțiuni oftalmologice:

  • OCT pol anterior este ideal în diagnosticarea și monitorizarea glaucomului, traumatismelor corneene, keratoconus și altele. Această investigație ajută medicul oftalmolog să observe în detaliu structurile anatomice ale polului anterior al globului ocular și să identifice eventualele modificări patologice.
  • OCT nerv optice ste esențial pentru pacienții cu glaucom, dar și pentru cei cu alte afecțiuni ale nervului optic, deoarece permite evaluări periodice ale stării nervului optic. Glaucomul este o afecțiune oculară care poate duce la pierderea vederii și este important să fie depistat și tratat cât mai devreme. Prin intermediul OCT nerv optic, medicul oftalmolog poate evalua grosimea fibrelor nervoase și poate monitoriza evoluția afecțiunii în timp.
  • OCT macular este recomandat în cazul pacienților cu retinopatie diabetică, degenerescență maculară legată de vârstă și alte afecțiuni ale retinei. Această investigație oferă imagini detaliate ale maculei, care este zona centrală a retinei responsabilă de vederea centrală și detaliată. Prin intermediul OCT macular, medicul oftalmolog poate identifica eventualele edeme sau modificări ale structurilor retiniene și poate stabili un plan de tratament adecvat.

Durata examinării în cazul tomografiei în coerență optică poate varia în funcție de complexitatea cazului, însă de obicei nu durează mai mult de câteva minute. Rezultatele investigației sunt obținute imediat și pot fi interpretate pe loc de către medicul oftalmolog.

Casa de Asigurări de Sănătate a introdus această investigație decontată pentru a facilita accesul pacienților la servicii medicale de calitate și pentru a sprijini activitatea medicilor oftalmologi în diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor oculare. Prin realizarea unui consult oftalmologic și a unei tomografii în coerenta optică (OCT), se poate stabili un diagnostic precis și se poate iniția un tratament adecvat într-un timp cât mai scurt.

Reamintim pacienților că pot beneficia de maximum două servicii decontate de CAS. În plus față de Tomografia în Coerență Optică (OCT), serviciile decontate sunt:

  • Biomicroscopia
  • Gonioscopia
  • Oftalmoscopia
  • Biometria
  • Explorarea câmpului vizual (perimetrie computerizată)
  • Determinarea refracției (skiascopie, refractometrie)
  • Tonometria
  • Pahimetria corneană
  • Explorarea funcţiei binoculare (test Worth, Maddox)

Beneficiind de această gamă variată de servicii, pacienții au posibilitatea de a avea o imagine completă și detaliată a sănătății ochilor lor, iar cu ajutorul consultului gratuit decontat de CAS, aceste investigații devin mai accesibile. Prioritatea noastră rămâne să asigurăm îngrijirea oftalmologică de cea mai înaltă calitate pentru fiecare pacient.

În concluzie, serviciile decontate de Casa de Asigurări de Sănătate sunt o modalitate eficientă de diagnosticare și monitorizare a afecțiunilor oftalmologice.

Pentru mai multe informații și programări cu bilet de trimitere, vă rugăm să ne contactați Telefonic: 0330.806.105 sau personal la clinica Medoptic.

Adresele locațiilor:

Medoptic Areni

Strada Mihai Viteazul 54, Suceava

Medoptic Bucovina

Strada Stefan cel Mare 54-56, Suceava

Medoptic Burdujeni

Calea Unirii 39, Suceava

Echipa Clinicii Medoptic este gata să răspundă întrebărilor dumneavoastră și să vă ofere servicii oftalmologice de înaltă calitate.

Vă așteptăm!

https://www.medoptic.ro/; https://www.facebook.com/medoptic.ro/

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tomografia în Coerenţă Optică la Medoptic, decontată de Casa de Sănătate.
 Vizualizări articol: 817 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Tomografia în Coerenţă Optică la Medoptic, decontată de Casa de Sănătate5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei