Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 240 (8464)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Caz delicat

Suceveanul acuzat de înșelăciuni cu mobilă susține că a plecat în străinătate pentru a aduna bani să restituie avansurile încasate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Monitorul de Suceava a relatat săptămâna trecut că polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Suceava au acționat în dimineața zilei de 4 octombrie într-un dosar în care administratorul unei firme cu sediul în satul Stamate, comuna Fântânele, este acuzat de înșelăciuni legate de comenzi neonorate de mobilier.
S-a arătat atunci într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava că în cadrul acțiunii au fost percheziționate imobile amplasate în comuna Fântânele și în municipiul Suceava, pentru identificarea de mijloace materiale de probă care să completeze ancheta.

Firma vizată de cercetări este AHAB MOB SRL Stamate, administrată de Ovidiu Toader Nistor. 
Administratorul este acuzat că ”a indus în eroare mai multe persoane fizice, cărora le-a prezentat ca adevărat faptul mincinos că va executa articole de mobilier, a încasat sume de bani cu titlu de avansuri, a utilizat mijloace frauduloase constând în contracte de prestări servicii/facturi etc. emise în numele agentului economic pe care-l administra, însă nu a confecționat mobilierul și nici nu a restituit avansurile încasate”, se arată în comunicatul oficial.

Polițiștii nu l-au găsit pe cel căutat la percheziții. Polițiștii aveau de altfel informația că Nistor este plecat din țară.

Ovidiu Toader Nistor ne-a contactat zilele trecute și a confirmat că este plecat din țară, dar nu fugit, ci este plecat la muncă, susține el.  

Bărbatul, care evident că are dreptul la un punct de vedere, spune că mobilierul este început pentru toate persoanele vătămate, dar de câteva luni de zile este blocat de un litigiu cu un asociat care i-ar fi oprit accesul la utilaje și mobilă.

”Societatea care mi-a îngrădit accesul la utilaje și mobilierul aflat în lucru este SC EDICRISVAL SRL.  
Fiind plecat din țară, am putut lua legătura mai greu cu autoritățile pentru soluționarea problemelor.
Mobilierul este început pentru toate persoanele vătămate, dar aștept de câteva luni bune soluționarea cazului de furt care a rămas în sertar la Poliția Fântânele... legat de societatea cu care sunt în litigiu. Nici măcar detalii despre percheziție nu mi s-au furnizat”, s-a plâns bărbatul.

Ovidiu Nistor se jură că este vorba de un total de doar 7 persoane care ar avea de recuperat de la el avansurile date pentru mobilierul care nu a mai ajuns la clienți, undeva la 20.000 de lei.

”Am fost nevoit să plec din țară, să muncesc ca să pot restitui avansurile celor 7 persoane vătămate. Sunt 7 persoane vătămate și nicidecum 27”, a mai transmis Ovidiu Nistor.

Conform unor surse din cadrul anchetei, se bănuiește că sunt mai multe victime, adică oameni care au plătit sume pentru mobilier, însă acestea nu au depus încă plângeri penale.

Cert este într-adevăr că cei care au depus până acum plângeri în acest caz sunt destul de puțini.  

Ancheta polițiștilor de la ”Economic” este în plină desfășurare, pentru stabilirea întregii activități infracționale și a prejudiciului.

Bărbatul acuzat se bucură de prezumția de nevinovăție, până la soluționarea definitivă a cazului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveanul acuzat de înșelăciuni cu mobilă susține că a plecat în străinătate pentru a aduna bani să restituie avansurile încasate.
 Vizualizări articol: 2687 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Suceveanul acuzat de înșelăciuni cu mobilă susține că a plecat în străinătate pentru a aduna bani să restituie avansurile încasate5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei