Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 240 (8464)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Războiul, frate cu Edi!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Am îmbătrânit tot auzind din unele surse oficiale că "urmează un meci decisiv", timp în care alte surse, tot oficiale, atacăvarianta cealaltă, cum că "este un meci important, dar în niciun caz decisiv", fiindcă şi dacă nu îl câştigăm... iar aici vin toate sintagmele alea învăţate pe de rost şi care stârnesc, la oamenii normali, voma: "pierdem doar o bătălie, dar nu şi războiul" ori "matematic încă ne putem califica" (ăştia, repetenţii pământului, pentru care matematica este la fel de străină ca limba română, cred că 0,014% şanse înseamnă chiar şanse!) sau "poate că de data asta jocul rezultatelor va fi departea noastră". Hai,spuneţi drept, de câte mii de ori aţi auzit toate tâmpeniile astea, mai ales în ultimul sfert de veac, de la ultima noastră prezențăla un Campionat Mondial, cea din 1998?

Acum, după nenumărate campanii în care toţi nechemaţii au fost... chemaţi să conducă Naţionala, ultimul dintre ei, ăsta de-l cheamă cape tac-su, are ocazia aproape neverosimilă de a duce România la un turneu final european. În fond, înainte de a fi moştenit câte ceva din ştiinţa de a conduce o echipă reprezentativă, ăsta micu' pare să fi moştenit legendara baftă a ăluia bătrân (fără ca măcar să frece mătănii cât e meciul de lung!), astfel încât dincolo de o tragere la sorţi mai mult decât favorabilă, mai are parte şi de o conjunctură halucinantă: cu Belarus, în loc să jucăm în deplasare, jucăm pe teren neutru (diseară, la Budapesta!) pe considerente de război, iar meciul cu Israel, de lună viitoare, mai mult ca sigur că îl vom juca tot pe teren neutru (probabil în Malta) din cauza altui război. Până acum, ştiam că încă de pe vremea haiducilor, "codru-i frate cu românul". Dar n-am bănuit niciodată că războiu-i frate cu Edi Iordănescu!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Războiul, frate cu Edi!.
 Vizualizări articol: 575 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Războiul, frate cu Edi!5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei