miercuri, 30 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 203 (8427)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,97 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5781 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Părerea lui Dan

Ne întoarcem la un regim post-sovietic?

Mi-am pus această întrebare după ultimele evenimente care au năvălit pe ecrane și în presa scrisă, respectiv situația din azilele de bătrâni, dar și prescripția faptelor dovedite penale. Deși nu pare, la prima vedere, sunt legate între ele și arată debutul unei campanii electorale care ne va sidera prin ticăloșie și manipulare grosolană. Inventarea sau prezentarea unor evenimente grave ca o catastrofă națională și încriminarea adversarului politic pentru această situație a devenit cea mai folosită metodă de luptă preelectorală. Situația din azile se cunoștea de toți cei din administrație și politică, de la președintele republicii până la primarii de comune. Reacțiile au lipsit, inclusiv din partea familiilor celor internați. De ce au apărut acuma? Pentru ca cei susținuți de păpușarii din subteranele politicii românești să o elimine pe doamna Firea (pe care nu o plac deloc) și să continue cu “omul lor”. Nu îmi place nici Nicușor, care se manifestă straniu și nu are o strategie pentru dezvoltarea Bucureștiului, ci doar idei excentrice. Asistăm la cea mai murdară formă de manipulare la care se pretează toată presa aservită.

În același timp o “realizare măreață” a justiției românești este trecută în ceață totală. Este achitarea a mii de infractori dovediți, din cauza prescripției. Adică au lungit procesele celor “iubiți de justiție” până în momentul în care cei inculpați beneficiază de prevederile Codului Penal și sunt liberi. Întâmplător, toți cei care sunt eliberați din cauza prescripției faptelor sunt din tabăra sau apropiați echipei Băse – Macovei – Coldea – Kovesi – Stanciu! Dosarul flota se repetă de sute de ori și judecătorii și procurorii ticăloși nu răspund! Până și UE a reacționat și s-a arătat scandalizată de abuzurile cu aplicarea prescripției în România. Doar ei să poată diminua ticăloșia absolută din justiția română.

Această justiție aservită, coruptă și șantajabilă s-a dezvoltat exponențial după 2005, când regimul Băse a aplicat metodele folosite de dictatorii din fostele republici sovietice. În practică, este vorba de a înlocui securitatea și miliția din funcția de “braț înarmat al PCR” cu procuratura și judecătorii lor ca autorități ale statului într-o democrație originală. Asemănarea cu politica internă din Rusia sau Belarus este până la identificare și, personal, nu cred că este urmarea unor coincidențe. Sunt aceiași membri ai “ocultei Estului” (îmi permiteți termenul?) care acționează în fostele republici sovietice, dar și în țările care la Malta au fost “lăsate” în sfera de influență rusească. Este atât de vizibil!!

Serviciile (citește noua securitate) sunt cele care “ghidonează” justiția românească recurgând, cu acceptul politicienilor, chiar la protocoale secrete care îi subordonează clar pe magistrați și procurori. S-a ajuns până la întocmirea rechizitoriilor cu care se prezintă procurorii în fața judecătorilor, în birourile SRI.

Șefii instituțiilor din justiție sunt slab pregătiți, șantajabili și numiți în disprețul legii! Pentru că nu pot ocupa aceste funcții legal s-a apelat la “transferul în interes de serviciu” pe perioadă nedeterminată. Și ei vor ciuguli din mâna păpușarilor. Într-un moment de sinceritate, generat de Jack Daniel’s probabil, Băse spunea: “În România trebuie să deții patru pârghii, respectiv Curtea Constituțională, Procuratura Generală, Înalta Curte de Casație și Justiție și CSM-ul”! Și le-a avut!! Și echipele se mențin pe poziție și acum. Și îți fac încălzirea pentru anul electoral 2024. Halal democrație, gen Putin!!

Am scris acest articol pentru că simt că se pregătește o ticăloșie imensă și o nouă bătaie de joc de români, votul lor și România în general! Sper să mă înșel!

 

Dan Strutinschi 

PS: Proiectul lui Her Klaus România educată a ajuns la final. S-a sărbătorit. Succes absolut. Copiii din grupa 6 – 14 ani sunt analfabeți total sau parțial în proporție de 89%! Șampanie și pupat piața “endependenței”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ne întoarcem la un regim post-sovietic?.
 Vizualizări articol: 1468 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 7 voturi
Ne întoarcem la un regim post-sovietic?2.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei