Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 203 (8427)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   12 imagini |   ø fişiere video

Direcția Silvică Suceava

Câștigătorii concursului „Cel mai bun pădurar”, desemnați la OS Adâncata

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei mai buni pădurari din cadrul ocoalelor Direcției Silvice Suceava s-au întrunit în zi de mare sărbătoare, marți, 29 august, pentru a-și verifica  cunoștințele teoretice și practice, dar și pentru a se întrece în a obține punctaj cât mai mare, în cadrul unei competiții profesionale cu o tradiție îndelungată.

Concursul „Cel mai bun pădurar”, etapa județeană, s-a desfășurat la sediul Ocolului Silvic Adâncata, iar la final a fost desemnată persoana care va reprezenta Suceava la etapa națională.

Locul I și trofeul „Cel mai bun pădurar” din 2023 a fost câștigat de reprezentantul Ocolului Silvic Pătrăuți – Cristian Hrehorciuc.

Locul II i-a revenit reprezentantului Ocolului Silvic Putna – Petru Șoflău, iar locul III reprezentantului OS Iacobeni – Costel Vasile Naharneac.

„Sunteți pădurari bine pregătiți, iar asta se vede și pe teren”, a remarcat președintele comisiei de concurs, Mihai Cotos, director economic al Direcției Silvice Suceava.

Concursul, care s-a desfășurat pe durata mai multor ore, a avut atât probe practice, cât și teoretice. Proba teoretică a constat în 30 de întrebări din domeniul silvic, fiind atinse inclusiv probleme actuale, precum combaterea dăunătorilor pădurii (infestarea cu ipide fiind o problemă gravă în toată Europa), modificările legislative, dar și noțiuni de bază ale silviculturii.

O probă practică foarte dificilă a fost cea de recunoaștere a speciilor, fiecare candidat primind o cutie cu frunze, crengi sau bucăți de scoarță din arborii și arbuștii pădurilor, pe care trebuiau să le identifice cu precizie.

Cealaltă probă practică, cea de inventariere a materialului lemnos, asupra căruia trebuiau să efectueze diferite măsurători cu clupa și cu ruleta, dar și identificarea corectă a arborelui, după trunchiurile pe care le măsurau, a avut un grad ridicat de dificultate, în condițiile în care diferențele dintre gorun și stejar sunt greu identificabile, chiar și pentru cunoscători.

Toți cei 23 de participanți au obținut rezultate onorabile, diferența punctajelor obținute fiind chiar strânsă, iar ocupanții primelor trei locuri vor fi răsplătiți cu premii în bani, de către Direcția Silvică Suceava, conform contractului colectiv de muncă. Aceștia au fost felicitați de la distanță de către directorul Sorin Ciobanu, care nu a putut fi prezent, dar care și-a exprimat satisfacția de a fi confirmat nivelul bun de pregătire al pădurarilor suceveni, care reprezintă baza administrării corecte a pădurilor.

Din comisia de organizare a competiției „Cel mai bun pădurar” au mai făcut parte inginerii Bogdan Horea, Silvia Popescu, Cristian Tomniuc, Toader Robu, Alexandru Lupu și economistul Adrian Botușan, din cadrul Direcției Silvice Suceava.

Inițiat în urmă cu mai bine de 45 de ani, concursul "Cel mai bun pădurar" are ca obiectiv principal perfecționarea pregătirii profesionale a acestei categorii de personal silvic, care a deținut mereu ponderea cea mai mare în structura de personal a sectorului silvic. De aceea probele concursului sunt în strânsă legătură cu principalele activități și sarcini de serviciu.

Reprezentantul Sucevei va concura la etapa națională atât cu reprezentanți ai direcțiilor silvice din țară, ai Institutului de Cercetări și Amenajări Silvice (ICAS), cât și ai Agenției Moldsilva, din Republica Moldova.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câștigătorii concursului „Cel mai bun pădurar”, desemnați la OS Adâncata.
 Vizualizări articol: 3762 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Câștigătorii concursului „Cel mai bun pădurar”, desemnați la OS Adâncata5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei