Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 203 (8427)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Proiect uriaș

Complex cu 450 de locuințe și zeci de spații comerciale, la baza cartierului Burdujeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cel mai mare cartier al Sucevei, Burdujeni, care s-a tot extins pe la periferie, este pe cale să devină și mai mare, dar nu de oriunde, ci chiar de la bază. De la strada Bazelor, acolo unde de câțiva ani de zile este un teren de pe care au fost „rase” construcțiile vechi de pe vremea comunismului și chiar unele mai recente, inclusiv cele ale stației PECO care a funcționat acolo.

Cea mai recent Plan Urbanistic Zonal supus dezbaterii publice de către Primăria Suceava vizează construirea unui complex de locuințe colective, spații comerciale, spații prestări servicii, spații alimentație publică, locuri de parcare, spațiu de joacă pentru copii, spații verzi amenajate, sistematizare verticală și împrejmuire, pe un teren de aproape 18.000 mp.

Proprietarul terenului, firma Trutzi, a precizat că pe parcela respectivă au fost efectuate lucrări de curățare, remediere a solului și reconstrucție ecologică a acestuia, care au fost finalizate și recepționate. De altfel, poluarea solului de pe terenul respectiv, care este situat vizavi de stația de autobuze IRIC și de fostul restaurant Scorpion (unde va fi construit un hipermarket Kaufland), este și principalul motiv pentru care nu s-a construit încă nimic dincolo de gardul de beton ce-l delimitează de Calea Unirii.

 

35.000 de mp de apartamente și 15.000 de mp de parcări subterane

Viitorul complex de locuințe ar urma să aibă cinci tronsoane cu locuințe colective, dar și zeci de spații comerciale, spații de prestări servicii, spații de alimentație publică, aproape 130 de locuri de parcare supraterane, spațiu de joacă pentru copii și o amplă parcare subterană, de vreo 400 de locuri. Complexul va avea amenajate și spații verzi, inexistente în prezent.

Regimul de înălțime a viitoarelor imobile va fi de maxim 10 etaje - trei tronsoane cu 10 etaje, unul cu parter, subsol și două etaje, iar altul cu subsol, parter și 5 etaje.

Suprafața totală a locuințelor colective care urmează să fie construite va fi de 35.000 de mp (450 de apartamente), 8000 de mp vor fi spații cu destinație comercială și de servicii, iar suprafața destinată parcărilor, la subsol, va fi de aproximativ 15.000 de mp.

 

Proiectul complexului, în consultare publică până pe 22 septembrie

Documentaţia de urbanism cu principalele reglementări poate fi consultată la sediul Primăriei municipiului Suceava din b-dul 1 Mai, nr. 5A- Compartimentul Strategii urbane și gestionare documentaţii de urbanism-camera 38 de luni până vineri, intre orele 9:00-13:00, pe site-ul www.primariasv.ro la secţiunea „Anunţuri” și în holul central de la parterul instituției.

Observaţiile referitoare la documentaţia de urbanism se primesc în perioada 29.08.2023 – 22.09.2023 la registratura Primăriei municipiului Suceava din b-dul 1 Mai, nr. 5A, de luni până vineri sau pe adresa de e-mail urbanism@primariasv.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Complex cu 450 de locuințe și zeci de spații comerciale, la baza cartierului Burdujeni.
 Vizualizări articol: 3908 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 10 voturi
Complex cu 450 de locuințe și zeci de spații comerciale, la baza cartierului Burdujeni2.6510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei