NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
 
joi, 17 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 192 (8416)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9767 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5898 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Sărbătoare

Zeci de mii de vicoveni, prezenți alături de primarul Vasile Iliuț la Zilele orașului Vicovu de Sus

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de mii de vicoveni de acasă sau din diaspora au răspuns invitației primarului Vasile Iliuț de a participa pe 15 august, de Sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului, la Ziua orașului Vicovu de Sus. Manifestările organizate de Primăria și Consiliul Local au avut loc începând cu ora 16:00 în piața centrală a orașului, acolo unde au avut loc spectacolele susținute de Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” Suceava, Elena Pădure, Ansamblul „Flori Vicovene”, Liliana Ursachi, Silvia Mleșniță, Teodora Isopescu, Teodora Chelba, Getuca Schipor, Elena Gheorghiță, Larisa Țugui, Maria Chira și „Micii Vicoveni”. Invitații principali ai „Zilelor Vicovului – Întâlnirea Diasporei” au fost Ana Ilca Mureșan, Cornelia și Lupu Rednic și formația Holograf. De remarcat a fost numărul foarte mare al participanților, atât din Vicovu de Sus, cât și din localitățile învecinate, la concertul Holograf în fața scenei fiind estimat un număr de peste 20.000 de spectatori. Zilele Vicovului s-au încheiat cu un superb foc de artificii.

Alături de primarul Vasile Iliuț și de locuitorii orașului, la Zilele Vicovului au fost prezenți președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, prefectul Alexandru Moldovan, precum și mai mulți primari din această zonă a județului, printre care cei din Horodnic de Sus, Ulma sau Brodina.

 

Vasile Iliuț: „Sunteți atât de mulți aici încât ajungeți până aproape de centura Rădăuțiului”

În cuvântul său din deschiderea „Zilelor Vicovului”, primarul Vasile Iliuț a ținut să le mulțumească tuturor vicovenilor, atât celor de acasă, cât și celor care în această perioadă s-au întors din străinătate pentru că au venit în număr atât de mare la sărbătoarea orașului. „Am onoarea și deosebita plăcere să-i am alături de mine pe primarii localităților învecinate, pe domnul președinte al Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, care a fost, este și ne promite că va fi în continuare alături de orașul nostru, precum și pe domnul prefect Alexandru Moldovan”, a spus Vasile Iliuț.

El a arătat că printre invitați se numără și primarul orașului Crasna din Ucraina. „Acolo sunt vremuri grele și numai el știe cum trece de pe o zi pe alta, motiv pentru care l-am rugat să fie alături de noi să se bucure, deși știu că sufletul și inima lui sunt îndurerate”, a transmis primarul din Vicovu de Sus, care a ținut să amintească faptul că întreaga comunitate din Vicovu de Sus a fost și este alături de românii din Ucraina. În final, Vasile Iliuț a ținut să remarce din nou numărul mare de participanți la zilele orașului, transmițându-le celor prezenți că „ajungeți până aproape de centura Rădăuțiului”.

 

Gheorghe Flutur: ”Vicovu de Sus trebuie să devină o capitală aici, în nordul României”

Prezent alături de Vasile Iliuț, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a remarcat în primul rând schimbarea în bine a orașului Vicovu de Sus de când acesta a preluat funcția de primar, precum și numărul mare de proiecte care se află în implementare sau urmează să fie aprobate. Gheorghe Flutur a spus că la modul în care se dezvoltă, orașul Vicovu de Sus „trebuie să devină o capitală aici, în nordul României”. „Aveți aici un primar pentru care vă felicit și sunt alături de el până în pânzele albe. Vasile Iliuț este un om pe care merită să-l ajuți. Iliuț nu e un primar comod, pentru că îl dai afara pe ușă, intră pe geam, cere, de zece ori pe săptămână, dar iată că acum începe să se vadă câte ceva în orașul dumneavoastră”, a spus Flutur.

El a amintit că Primăria Vicovu de Sus a început un mare proiect pentru rețelele de apă și canalizare. Președintele CJ Suceava a subliniat faptul că acest oraș se află pe primul loc pe lista sa de priorități, cu un mare proiect pentru rețeaua de gaz metan. Gheorghe Flutur a mai precizat că l-a bucurat faptul că a putut să discute cu mulți locuitori ai orașului, mulți fiind plecați în străinătate. „Unul singur mi s-a părut mai supărat, că de ce i-am trimis să lucreze afară. Încerc să fac ce trebuie pentru Bucovina mea dragă și județul Suceava, să se întâmple ceva bun. Nu e ușor. Însă câte ceva cred că rămâne în urma noastră. Dragii mei, vă iubesc! Să iubiți Bucovina, pentru că eu de fiecare dată vorbesc cu lacrimi în ochi despre Bucovina. Merită să vorbim și să facem orice pentru acest ținut care ține la tradiții, care ține la obiceiuri și, așa cum sunteți voi gospodari, trebuie să fiți un exemplu pentru toată țara. Sunt alături de voi! Vasile Iliuț, contează pe mine, cere-mi ce-ți trebuie și voi rămâne alături de zona Bucovinei și a Vicovului de Sus”, a mai declarat Gheorghe Flutur.

În deschiderea „Zilelor Vicovului” au mai vorbit prefectul Alexandru Moldovan și primarul din Horodnic de Sus, Valentin Luță, cei doi apreciind, la rândul lor, ceea ce a făcut Vasile Iliuț pentru dezvoltarea orașului Vicovu de Sus.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de mii de vicoveni, prezenți alături de primarul Vasile Iliuț la Zilele orașului Vicovu de Sus.
 Vizualizări articol: 740 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Zeci de mii de vicoveni, prezenți alături de primarul Vasile Iliuț la Zilele orașului Vicovu de Sus5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei