Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 192 (8416)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sanitar-veterinarii au început proteste și anunță blocarea totală a activității. Și alte instituții au declanșat conflicte de muncă

Joi, 17 August 2023 (17:24:09)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava a început proteste, alături de structurile similare din țară, prima acțiune care a avut loc constând într-o grevă japoneză, prin purtarea de banderole albe.

Pentru săptămâna viitoare se anunță blocarea activității pentru câte 2 ore, inclusiv activitatea de control sanitar-veterinar din vămi, una deosebit de importantă în această perioadă cu trafic foarte intens dinspre Ucraina.

Protestele sanitar-veterinarilor ar urma să ajungă la sedii de partide politice, după care pentru data de 28 august este anunțată blocarea totală a activității sanitar-veterinare.

Pe scurt, sanitar-veterinarii spun că se încearcă, printr-o ordonanță de urgență, slăbirea structurii Autorității Sanitar Veterinare, prin trecerea Direcțiilor Sanitar Veterinare la Consiliile Județene.

În general, protestele pleacă de la nemulțumirile generate de proiectul de ordonanță de urgență de reducere a cheltuielilor bugetare.

În cazul sanitar-veterinarilor nemulțumirile cele mai mari sunt că salariile au rămas la același nivel de ani de zile, iar sporurile recent câștigate ar urma să fie limitate la un prag maxim de 1.000 de lei. Apoi, stoparea oricărei noi angajări ar face imposibilă gestionarea activității tot mai intense, atât pe partea de control sanitar-veterinar, cât și pe cea de control în vămi, unde volumul de muncă este imens.

Posturi noi aprobate pentru vămi au fost deja blocate, iar altele solicitate pentru dezvoltarea Laboratorului sanitar-veterinar nu ar mai avea cum să fie aprobate.

Sindicaliștii anunță că acțiunile de protest vor fi progresive și corelate cu celelalte sindicate din sistem și din CNS Cartel Alfa, în funcție de evoluția situației.

Și alte instituții din județul Suceava au început acțiuni de protest, una din ele fiind Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sanitar-veterinarii au început proteste și anunță blocarea totală a activității. Și alte instituții au declanșat conflicte de muncă.
 Vizualizări articol: 1050 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sanitar-veterinarii au început proteste și anunță blocarea totală a activității. Și alte instituții au declanșat conflicte de muncă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei