Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 iul 2023 - Anul XXVIII, nr. 169 (8393)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Pentru al 11-lea an consecutiv

145 de elevi premiaţi la Fălticeni pentru rezultatele obţinute la olimpiadele şcolare, la evaluare naţională şi bacalaureat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cadrul Zilelor Municipiului Fălticeni, Primăria şi Consiliul Local au premiat, miercuri, 19 iulie, pentru al 11-lea an consecutiv, elevii din învăţământul preuniversitar fălticenean care au participat la olimpiadele şcolare – etapa naţională, profesorii care i-au pregătit pentru obţinerea acestor performanţe şi elevii care au obţinut medii mai mari de 9,00 la examenul de bacalaureat şi la evaluarea naţională.

Pe scena de la Amfiteatrul din Parcul „Nada Florilor” au urcat în aplauzele localnicilor 145 de elevi şi 15 profesori care au primit diplome, premii în bani care au variat între 300 de lei şi 1.200 lei şi cadouri din partea societăţii Alevia. Valoarea totală a premiilor în bani a fost de 75.000 lei, sumă asigurată din bugetul local şi din sponsorizări.

Au fost premiaţi cu sume cuprinse între 300 şi 500 lei 12 elevi care au obţinut premii şi menţiuni la olimpiadele şcolare, profesorii coordonatori fiind recompensaţi cu aceleaşi sume. Au mai fost premiaţi cu câte 300 de lei 97 de elevi care au obţinut medii cuprinse între 9,00 şi 9,49 la examenele de evaluarea naţională şi de bacalaureat, cu 600 lei 35 de elevi cu medii între 9,50 şi 9,99. Cea mai mare sumă, 1.200 lei, a revenit lui Denis - Daniel  Dorneanu, de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”, singurul elev din urbea de pe Şomuz care a obţinut media 10 la evaluare naţională.

Diplomele şi premiile au fost înmânate de primarul Cătălin Coman, viceprimarul Constantin Bulaicon, administratorul public Alexandru Rădulescu, consilieri locali şi reprezentanta Alevia.

În cuvântul său, primarul Cătălin Coman a vorbit despre o tradiţie frumoasă a premierii elevilor şi profesorilor, pe care a iniţiat-o chiar la începutul primului mandat de primar al municipiului Fălticeni, precizând că îl bucură faptul că de la an la an rezultatele elevilor sunt din ce în ce mai bune.

 

Performanţa educaţională, una din priorităţile administraţiei publice

„Una din priorităţile administraţiei publice locale este performanţa educaţională. Pentru motivarea elevilor care obţin rezultate deosebite la etapa naţională a olimpiadelor şcolare, la evaluare naţională şi la bacalaureat, ediţia 2023 a Programului <Zilele Municipiului Fălticeni> a inclus acest mod de recunoaştere a valorilor, de recompensare şi de motivare a elevilor şi în acelaşi timp o recunoaştere, o recompensare a efortului depus de profesorii care pregătesc aceşti elevi.

Este un eveniment organizat special pentru voi, pentru că vrem să vă răsplătim cu aplauze, cu laude, cu mândria noastră pentru că aţi obţinut rezultate deosebite. Vreau să vă spun că suntem mândri de voi, ne-aţi bucurat cu rezultatele pe care le-aţi obţinut şi sunt sigur că veţi face acest lucru şi în continuare, pentru că viitorul sună bine. Continuăm astăzi o tradiţie frumoasă la Fălticeni şi sunt cu atât mai încântat de faptul că această tradiţie dă rezultate de la an la an. Iar rezultatele pe care voi le obţineţi la aceste examene sunt din ce în ce mai bune. Asta mă face să cred că este un lucru necesar de a fi prezenţi astăzi în faţa comunităţii, a prietenilor, a părinţilor, bunicilor şi a tuturor celor dragi şi în faţa întregului judeţ.

Acordarea acestor premii este şi o motivare a interesului elevilor şi cadrelor didactice pentru atingerea unor performanţe notabile şi în anul şcolar următor.

Mulţumesc colegilor din Consiliul Local, domnului viceprimar şi administratorului public Alexandru Rădulescu. Mulţumim partenerilor noştri de la Alevia, care au pregătit un cadou pentru fiecare elev şi cadru didactic premiat astăzi”, a fost mesajul primarului Cătălin Coman.

Asociaţia „Kiwanis Club Fălticeni” a oferit două locuri în tabăra „Floare de Colţ” de la Durău elevelor Maria Iustina Grădinaru şi Ioana Beatrice Grădinaru, de la Şcoala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” din Fălticeni, pentru rezultatele deosebite la activităţile şcolare şi extraşcolare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 145 de elevi premiaţi la Fălticeni pentru rezultatele obţinute la olimpiadele şcolare, la evaluare naţională şi bacalaureat.
 Vizualizări articol: 533 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
145 de elevi premiaţi la Fălticeni pentru rezultatele obţinute la olimpiadele şcolare, la evaluare naţională şi bacalaureat5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei