Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 iul 2023 - Anul XXVIII, nr. 169 (8393)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Suceveanul Ioan Grădinariu, noul director al Sucursalei CFR Călători Iași

Vineri, 21 Iulie 2023 (13:29:44)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceveanul Ioan Grădinariu a fost numit director al sucursalei CFR Călători din Iași pentru o perioadă de probă de 120 de zile. Acesta îl înlocuiește pe controversatul Constantin Axinia, care a fost demis de șeful CFR Călători, Traian Preoteasa. ”Începând cu data de 19.07.2023, domnul Axinia Constantin este revocat din funcția de director la Sucursala Regională de Transport Feroviar de Călători Iași și cu aceeași dată este numit în funcția de șef serviciu la Serviciul Aprovizionare și Administrativ din cadrul Sucursalei Regionale de Transport Feroviar de Călători Iași și va beneficia de un salariu de bază de 7.039 lei corespunzător clasei de salarizare 44(1), o indemnizație de conducere de 35% și un spor de vechime de 25%”, se arată în decizia de revocare din funcție.

Ioan Grădinariu lucra tot în cadrul CFR Călători, sucursala Iași, unde ocupa funcția de șef serviciu încă din 2014. Noul director a absolvit cursurile Facultății de Științe Economice și Administrație Publică din cadrul Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava, unde are și un masterat în specializarea ”Management public”. De asemenea, de-a lungul timpului a urmat mai multe cursuri de pregătire profesională în domeniul feroviar, inclusiv pe linia siguranței circulației pe calea ferată.

Referitor la Constantin Axinia, acesta a fost director al sucursalei CFR Călători Iași în mai multe rânduri, dar aproape fiecare mandat a fost pigmentat cu tot soiul de scandaluri. Unul dintre cele mai cunoscute este acela când a încercat să-l ajute pe prietenul său, Dumitru Anchidin, un alt matusalemic în funcții de conducere, de această dată la CFR Marfă. În 2020, Judecătoria Iași s-a pronunțat definitiv în dosarul în care firma Ferotrans TFI, patronată de Dumitru Anchidin, directorul CFR Marfa Iași, a încercat să tragă o țeapă definitivă la CFR Călători în valoare de 1.255.865 de lei. Anchidin a încercat acest lucru cu ajutorul unor documente emise de prietenul său Constantin Axinia, cel care era obligat de fapt să recupereze banii în numele CFR Călători. De asemenea, Constantin Axinia, care a anunțat că va contesta decizia de schimbare din funcția de director, este arătat cu degetul că și-a angajat în instituție rude și prieteni, iar multe din deciziile pe care le lua în ceea ce privește activitatea CFR Călători Iași aveau conotații personale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveanul Ioan Grădinariu, noul director al Sucursalei CFR Călători Iași.
 Vizualizări articol: 2169 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Suceveanul Ioan Grădinariu, noul director al Sucursalei CFR Călători Iași5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei